ANNONCE:

Spænding i efteråret: 4 stærke serier du er nødt til at se

Leder du stadig efter den serie, der skal sikre den perfekte efterårsferie? Her får du fire fantastiske forslag til anmelderroste drama- og krimiserier, der nok skal sikre feriens succes. Blandt andet en nervepirrende og stjernespækket dansk serie, som har blæst anmelderne bagover - læs her hvorfor.

Det er for alvor blevet tid til at dykke ned i, hvilke fede serier du skal se i den næste tid – og der er noget at glæde sig til hos Viaplay. Her har de nemlig en lang række af de nordiske dramaserier, som hele verden nu også har fået øjnene op for - og det er ikke kun i Danmark, at vi er gode til at producere dramaserier af tårnhøj kvalitet.

Efterårsferien markerer for alvor indgangen til de kolde og mørke måneder, hvor vi trækker indenfor og sætter os til rette i sofaen med et tæppe og en kop te, og selvfølgelig en god nordisk dramaserie.

Det kan til gengæld være svært at vælge den helt rigtige serie blandt de mange fantastisk dramaserier, der laves i Norden.

Her kommer vi til undsætning, da du i denne artikel får fire suveræne bud på den serie, du kan starte på i efterårsferien, inklusive en ny sæson af en stjernespækket dansk serie!

De kan alle sammen findes hos Viaplay – lige her.

Stjerneinstruktør: ’Ekstremister lever som andre mennesker’
'Furia’ er navnet på en ny norsk storserie, der behandler et højaktuelt verdensomspændende tema. Der er nemlig kulsort i de mørkeste afkroge af internettet…

I Viaplay-serien ’Furia’ møder du Ragna, der til daglig arbejder på en norsk turistattraktion. Men når hun kommer hjem og computeren tændes, lever hun et helt anderledes liv. Politibetjenten Asgeir er netop flyttet til samme område, hvor han gemmer sig for den russiske mafia. Deres veje krydses, og pludselig bryder internettets højreradikale flammer ud i lys lue.

’Furia’ er instrueret af den norske stjerneinstruktør Magnus Martens, der de seneste 10 år har instrueret serier i USA. Men med muligheden for at sætte sit præg på en af de verdenskendte nordiske dramaserier, fik 'Furia’ ham til at vende tilbage til Norge.

- Det var historien i ‘Furia’, som fik mig til at ville arbejde i Norge igen. Vi vil vise, at ekstremister lever som andre mennesker og ser almindelige ud, de er ikke kronragede og går ikke med uniform i gaderne. Det er en vigtig tematik som gælder Norge, Europa og hele verden, fortæller Magnus Martens og fortsætter:

- Vi bruger spændingselementer for at fortælle en utrolig vigtig historie med ’Furia’. Den kan ind imellem opleves brutal, men igennem det hele har ønsket være at formidle noget vedkommende og ægte. Og vi havde brug for at forny den nordiske krimi visuelt for at lykkes.

Artiklen fortsætter under billedet...
null
Der er klassisk nordisk krimi-drama på menuen i den norske serie 'Furia', som du kan se hos Viaplay. Foto: Viaplay

Magnus Martens har skabt ’Furia’ sammen med den prisvindende manuskriptforfatter Gjermund Stenberg Eriksen.

Hvordan det går Ragna og betjenten Asgeir i ’Furia’ kan du lige nu se hos Viaplay.

’Close to me’ har dansk stjernestøv
En af de største danske skuespillere har hovedrollen i den engelsksprogede Viaplay Original dramaserie ’Close to me’.

Connie Nielsen spiller rollen som Jo, der lider af hukommelsestab efter et fald.

Det betyder et helt nyt liv for Jo, der lever med sin mand, som spilles af den internationale stjerneskuespiller Christopher Eccleston.

Men Jo begynder at blive mistænksom – for der er noget, der ikke giver mening.

Var det en ulykke? Eller ligger der en forbrydelse bag?
Det beslutter Jo sig for at finde ud af.

null
Connie Nielsen i rollen som Jo, der kommer ud på en rejse fyldt med ubehagelige sandheder. Foto: Viaplay

Den dramatiske fortælling i ’Close to me’ udspiller sig over seks afsnit.

Se Connie Nielsen og Christopher Eccleston udfolde sig i ’Close to me’ på Viaplay

Store danske stjerner høster fantastiske anmeldelser
I Danmark har vi i en lang årrække også været særdeles leveringsdygtige i drama- og krimiserier. Nogle af dem er så gode, at de får en sæson 2. Og det er lige præcis tilfældet med den stjernespækkede Viaplay Original-serie ’Forhøret’, som blæser efteråret i gang i bedste danske krimi-stil - og anmelderne elsker den.

En perlerække af store danske skuespillere er på rollelisten, med Trine Dyrholm i hovedrollen som psykologen Susanne. Mens hun selv bearbejder en tung sorg, får hun en patient med en lang række mord på samvittigheden – og med et nyt mord på vej.

Den viden sender Susanne ud på en vild og dødsensfarlig rejse, hvor hun skal forhindre mordet på en uskyldig pige.

Men ingen er helt uskyldig. Heller ikke Susanne selv.

Artiklen fortsætter under billedet...
null
Der er krimi, drama og sorg i sæson 2 af 'Forhøret'. Foto: Viaplay

De mange lag i den spændende historie gjorde ’Forhøret’ til en spændende opgave for Trine Dyrholm, der også indtog rollen som Susanne i seriens første sæson. Det er dog nyt, at Susanne er hovedpersonen, og det glæder den danske stjerne.

- Det har været utrolig spændende at få lov at fortsætte fortællingen fra første sæson af 'Forhøret', og nu gøre det til Susannes historie. Det bliver både en personlig rejse fuld af sorgbearbejdelse og nye erkendelser og samtidig en krimi-gåde, som skal løses, hvilket skaber spænding på flere planer. Derudover har det været meget inspirerende at møde alle de fantastiske skuespillere, som medvirker i denne sæson, siger Trine Dyrholm.

Blandt de fantastiske skuespillere er en række gengangere fra første sæson, og der er selvfølgelig gensyn med Ulrich Thomsen mens også Dar Salim, Danica Curcic, Søren Malling, Fanny Leander Bornedal, Olaf Johannessen og svenske Pernilla August er med i denne sæson af ’Forhøret’.

Det som skjules i sneen…
… er tilbage! Første sæson af den svenske krimiserie var - som mange af de fantastiske nordiske serier - en kæmpe succes, og nu vender Robert Gustafsson tilbage til rollen som Peter Wendel, der står i spidsen for politiets afdeling for uforløste sager.

Denne gang bliver en af Peter Wendels nære venner fundet myrdet, og der ligger en stak af filer med uforløste sager sammen med liget. Men hvorfor har han dem?

Samtidig kommer politichefen Ludvig Larsson i fokus, og det viser sig, at han lever et mørkt dobbeltliv. Peter Wendel og hans hold er på en svær – og denne gang meget personlig – opgave i den nye Viaplay Original-serie.

Artiklen fortsætter under billedet...
null
Lyder svensk krimi som noget for dig? Så hop ind hos Viaplay og se 'Det som skjules i sneen'. Foto: Viaplay

Hos Viaplay har de glædet sig til at sende den nye sæson af ’Det som skjules i sneen’ i luften.

- Sæson 1 af ​​'Det som skjules i sneen' var en stor succes og en af ​​vores største seerfavoritter nogensinde, så vi er selvfølgelig meget glade for, at det snart er tid til fortsættelsen. Også i sæson 2 har vi et fantastisk cast og et ekstremt stærkt plot, så jeg er meget spændt på, hvordan seerne vil tage imod den. Jeg tror, ​​vi er mange, der har længtes efter denne varme og karismatiske uløste sager-gruppe og deres mildt sagt alternative måde at løse sager på, siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group.

’Det som skjules i sneen’ kan lige nu streames hos Viaplay

Du kan se Viaplay Original-serien ’Forhøret’ på netop Viaplay

Om Viaplay

Der er rigtig meget at glæde sig til hos Viaplay.

Hos Viaplay får du og din familie den underholdning, du elsker allermest.
Du kan finde hele sæsoner af de bedste serier, de største filmsuccesser, de velkendte Viaplay Originals - og så får du også verdens bedste sportsrettigheder.

Find det hele hos Viaplay lige her

 

Dette er en sponseret artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med Viaplay.