ANNONCE:

Profiler på arbejde: Sådan jager man en seriemorder

I 'Den som Dræber - fanget af mørket 2' står Louise Bergstein (Natalie Madueño) igen med opgaven, når en bestialsk seriemorder skal fanges. Foto: Per Arnesen

I jagten på en koldblodig seriemorder er det afgørende med en psykologisk profil af gerningsmanden. Det hjælper profileren Louise Bergstein politiet med i den nye sæson af ’Den som Dræber – fanget af mørket 2’

I den nye sæson af ’Den som Dræber – fanget i mørket 2’, der havde eksklusiv premiere på Viaplay den 28. marts, er en kynisk seriemorder løs i Danmark.

Efter tre bestialske mord på unge mænd på Fyn, der alle blev dræbt med få måneders mellemrum og under lignende omstændigheder, står politiet nemlig stadig på bar bund uden hverken gerningsmand eller motiv.

I sådanne sager er der brug for en profiler, der med psykologisk forståelse kan tegne en profil af gerningsmanden og indkredse feltet af mulige gerningsmænd.

Den opgave tilfalder i ’Den som Dræber – fanget i mørket 2’ den kompromisløse profiler Louise Bergstein, spillet af Natalie Madueño, der i forrige sæson på et hængende hår fik fanget en psykopatisk morder, der kidnappede og dræbte unge piger.

Ved at bruge sin psykologisk viden skal Louise som profiler sætte sig ind i gerningsmandens tankegang og motiver på baggrund af de mønstre, der går igen ved de blodige drab. På den måde bliver det til en kamp mellem Louise og gerningsmanden: Kan hun forudse hans næste træk, før han slår til igen?

I den nye sæson er der således lagt op til endnu en dyster og psykologisk krimi, hvor vi følger Louise Bergsteins arbejde med at tegne en psykologisk profil af den særdeles afstumpede seriemorder, der bestemt ikke har tænkt sig at stoppe sin hærgen frivilligt.

Artiklen fortsætter under traileren

Se den nye sæson af 'Den som Dræber - fanget af mørket 2' eksklusivt hos Viaplay

En morder er løs
Og denne gang bliver det tilmed personligt for profileren Louise. Et af seriemorderens ofre var nemlig den 18-årige Markus, hvis mor, Alice, var nær veninde med Louises mor. Da Alice får konstateret kræft, ønsker hun for alt i verden at opklare sin søns mord, inden hun dør, og hun beder derfor Louise om hjælp til at finde morderen.

Da seriemorderen slår til igen, er Louise pludseligt fanget i en dødsensfarlig jagt, og det bliver en kamp mod tiden, inden morderen slår til igen. Men hvad Louise overser er, at hun selv kan have en personlig forbindelse til gerningsmanden, der viser sig langt mere intelligent og kynisk, end Louise tør forestille sig. En fejl, der kan få fatale konsekvenser.

null
Der er lagt op til spænding og drama i ’Den som Dræber – fanget i mørket 2’. Foto: Per Arnesen

Garanteret et godt gys
Den nye sæson er lavet af Miso Film, og seriens hovedfatter, Ina Bruhn, fortæller, at det har været en fornøjelse at skrive den nye sæson.

”I modsætning til en klassisk krimi, afslører vi morderen allerede i første afsnit. Det har været spændende at arbejde med, for nu skal seerne ikke gætte, hvem morderen er, men i stedet forholde sig til ham som menneske. Jeg håber, at der vil blive taget vel imod den nye sæson. Jeg kan i hvert fald garantere et godt gys,” fortæller Ina Bruun.

I den nye sæson af thrillerserien ’Den som Dræber’, som fik premiere på Viaplay den 28. marts, er det - udover Natalie Madueño i hovedrollen - med blandt andre Helle Fagralid, Solbjerg Højfeldt og den norske skuespiller Tobias Santelmann på rollelisten.

Den som Dræber – fanget af mørket 2 kan ses eksklusivt på Viaplay. Læs mere om serien her

Dette er en sponseret artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med Viaplay.

viaplay-logo-cropped.png

Hvad er annoncørbetalt indhold?