ANNONCE:

Ny dokumentar om Amagermanden – kender vi hele historien?

Marcel Lychau Hansen, bedre kendt som Amagermanden, er en af Danmarks værste serieforbrydere og nye tip peger nu på, at han kan stå bag flere forbrydelser.

Tidligere politiefterforsker og journalist Sebastian Richelsen er netop nu aktuel i Viaplays nye dokumentarserie ’Amagermanden’, hvor nye, uhyggelige spor leder Sebastian ind et af Amagers mest lukkede miljøer, hvor han støder på kilder, der aldrig før har udtalt sig.

For selv om Amagermanden i dag er fængslet på livstid, dømt for to drab og seks voldtægter, er der et afgørende spørgsmål, der stadig nager Sebastian Richelsen:

Kan Amagermanden kobles til flere forbrydelser end dem, vi kender til?

Artiklen fortsætter under videoen

 

Og netop det spørgsmål er udgangspunktet for Viaplays nye dokumentarserie ‘Amagermanden’, hvor den tidligere politiefterforsker dykker ned i en lang række nye spor, der kunne tyde på, at Amagermandens virkelige synderegister er langt større og blodigere, end vi hidtil har vidst.

”Der er mere til den her sag, end offentligheden kender til, og der er ting, der endnu mangler at komme frem,” siger Sebastian Richelsen.

Du kan se dokumentarserien 'Amagermanden' hos Viaplay.

Uopklarede forbrydelser
I årenes løb er der nemlig dukket flere interessante oplysninger op, som Sebastian i dokumentaren sætter sig for at forfølge.

“Jeg arbejdede i politiet, da Amagermanden blev anholdt, og allerede dengang tænkte jeg, at det var usandsynligt, at han ikke skulle have flere forbrydelser på samvittigheden,” fortæller Sebastian Richelsen og uddyber, at serieforbrydere som Amagermanden sjældent har så store pauser mellem deres forbrydelser, som det tilsyneladende var tilfældet med Marcel Lychau Hansen.

null
Sebastian Richelsen er journalist og tidligere politiefterforsker. Foto: Viaplay

Undervejs i sin research er Sebastian Richelsen også blevet kontaktet af seks kvinder, der fortæller, at de også er blevet voldtaget eller forsøgt voldtaget, og de mistænker, at Amagermanden måske kunne stå bag.

Med hjælp fra blandt andre tidligere drabschef Jens Møller dykker han derfor ned i en række uopklarede forbrydelser for at finde ud af, om Amagermanden kan stå bag.

Særligt to brutale kvindedrab fra 1990 har vækket Sebastians interesse. Drabene på 18-årige Stine Geisler og 28-årige Anette Just Olesen har aldrig været mulige at opklare, men nye spor fra hidtil ukendte kilder gør nu Amagermanden interessant for efterforskningen.

Klik her for at se alle afsnit af 'Amagermanden'.

Har psyken til voldsomme mord
Alt sammen bringer det Sebastian tættere på at måske kunne koble Marcel Lychau Hansen til flere forbrydelser og måske skabe vished i nogle af Danmarks historiens mest gruopvækkende forbrydelser.

 ”Der er ingen tvivl om, at Amagermanden har psyken til at have begået disse voldsomme forbrydelser. Og da der ingen forældelsesfrist er på mord, er de nye opdagelser, vi har gjort, også blevet givet videre til politiet,” siger Sebastian Richelsen.

Hvilke oplysninger, det lykkedes Sebastian at grave frem, og hvordan opklaringen af Amagermandens ukendte forbrydelser forløber, kan du se i 'Amagermanden', og hele sæsonen kan streames allerede nu på Viaplay.

null 

Dette er en sponseret artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med Viaplay.

viaplay-logo-cropped.png