ANNONCE:

Husker du den? Kultfilm genopstår som serie

Måske du så filmen, da den kom tilbage i 1981. Nu kan du i hvert fald se frem til at se eller gense den ikoniske fortælling ’Vi børn fra Bahnhof Zoo’ udfolde sig over otte dramatiske afsnit, når den sande historie genfortælles hos Viaplay.

Der var ramaskrig og kæber i gulvhøjde, da bogen ’Vi børn fra Bahnof Zoo’ udkom i 1979 med den tyske titel ’Wir Kinder vom Bahnhof Zoo’.

Og kæberne blev tabt igen, da bogen blev filmatiseret i 1981, hvor der endnu engang blev sat spot på fortællingen om en ellers almindelig tysk teenage-pige. En fortælling om det vanvittige teenageliv, hun og fem andre unge levede i Vestberlin i 1970’erne.

Nu kan du glæde dig til at opdage – eller genopdage – den vilde historie, når den i otte afsnit fortælles hos Viaplay – og du kan tilmelde dig lige her.

Fra normal pige til misbruger
Det gik vildt for sig i 1970’ernes Vestberlin. Det er ’Vi børn fra Bahnhof Zoo’ et tydeligt bevis på.

Ligesom i bogen og filmen, vil man i den nye Viaplay Original-version af ’Vi Børn fra Bahnhof Zoo’ følge seks unge tyskere i deres teenage-år. Alt sammen fortalt fra en ung kvindes perspektiv, hvor et stigende stofmisbrug får hende tættere og tættere på afgrunden. Med grusomme konsekvenser.

’Vi børn fra Bahnhof Zoo’ er nemlig et skræmmende indblik i, hvad et heroin-misbrug kan gøre ved sårbare unge mennesker, der er klar til at gøre alt for det næste fix – selv prostitution.

Men i fortællingen ligger der mere end bare skræmmebilledet. Det fortæller, Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group., der står bag Viaplay.

- Dette er en utrolig stærk historie om at vokse op – og uden at give efter for mørket, er det fantastisk godt fortalt. Det handler ikke kun om unge, som forvilder sig ud i stoffer, men også om, hvordan venskab kan befri en fra dét, som er vanskeligt. Noget, der især berører mig, er også beskrivelsen af, hvor sårbare unge kvinder er, når de tager deres første skridt ind i voksenalderen. Serien fortjener et stort antal seere, fordi det er en helt universel historie, der påvirker både unge og voksne.

Mens filmen varede lidt over to timer, er Viaplays nye originale serie blevet til otte afsnit og næsten syv timers spændende og dramatisk underholdning. Det betyder, at de mange lag i historien om de seks unge mennesker bliver udfoldet endnu mere og du kan derfor glæde dig til en nuanceret fortælling af den på én og samme tid forfærdelige og fascinerende beretning om den unge kvindes deroute.

Se den på på Viaplay allerede nu

null
I 'Vi børn fra Bahnhof Zoo' er der både fester og venskab i fokus - men også ungdomslivets afgrunde. Foto: Viaplay

Ramaskrig der blev hørt
Da først bogen og siden filmen udkom, var det en øjenåbner for mange mennesker over hele verden – også i Danmark.

Dels var der chokket over den frygtindgydende fortælling. Og dels var der chokket over, at den var sand. Og hvis du er i tvivl om, hvor stor betydning bogen og filmen fik, kan du tænke tilbage på din skoletid.

Der er nemlig en god chance for, at enten bogen eller filmen har været en del af pensum, da du gik i folkeskolen eller gymnasiet. ’Vi børn fra Bahnhof Zoo er både et skræmmebillede og en indsigt i en tid og verden, som de færreste vidste eksisterede. Og som de færreste har lyst til at spejle sig i.

Derfor fascinerer den alligevel
Når ’Vi børn fra Bahnhof Zoo’ trods den barske historie alligevel er på skoleskemaet for mange børn og unge, er det ifølge seriens instruktør, Philipp Kadelbach, fordi alle i sidste ende kan relatere til det store dilemma.

- Det helt universelle tema om at finde sin plads i verden, resonerer stadig med dét at være ung i dag. Det er dét, der gør serien grænseoverskridende. Det er dét, der gør den tidløs, siger instruktøren og fortsætter.

- ’Vi børn fra Bahnhof Zoo' fokuserer på nuet, nutiden, tidens atmosfæriske stemning - de spontane udbrud af følelser. Det er en hymne til modet, tørsten efter eventyr og hensynsløs selvforladelse.

Er du klar til at se – eller gense – ’Vi børn fra Bahnhof Zoo’?
Så klik her og dyk ned i Viaplays stærke historie om ungdom, venskab – og misbrug.

Om ’Vi børn fra Bahnhof Zoo’

 • En ny Viaplay Original-serie, som du kan se allerede nu
   
 • Serien har otte afsnit
   
 • Foregår i Vestberlin i 1970’erne, hvor du følger seks unges op- og nedture med
   
 • Instrueret af den prisvindende tyske instruktør Philipp Kadelbach
   
 • På rollelisten finder du blandt andre Jana McKinnon, Bruno Alexander, Lea Drinda, Michelangelo Fortuzzi, Jeremias Meyer, Lena Urzendowsky og Joachim Foerster
   
 • Du kan se serien hos Viaplay – tilmeld dig ved at klikke her.

Dette er en sponseret artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med Viaplay.

viaplay-logo-cropped.png

Hvad er annoncørbetalt indhold?