ANNONCE:

Italiensk gelato, spansk tapas og middelhavets susen er for mange danskeres vedkommende skiftet ud med de danske kyster og lokal dansk mad i år.

- Danmark har så utrolig meget at byde på, uanset om man er til sandstrande, klipper eller gastronomi, så vi har samlet en liste over nogle af de ferieperler i Danmark, som er lidt mindre kendte, så man kan få en anderledes og spændende ferie herhjemme, siger momondos danske talsperson, Lasse Skole Hansen.

momondo.dk kan du søge efter både hoteller, ferieboliger og billeje. momondo anbefaler, at du orienterer dig om afbestillingsreglerne, hvis dine planer skulle ændre sig.

Opdag Danmark med momondo

momondo er meget mere end billige flybilletter.

Få inspiration til din drømmeferie i Danmark og book hotel, feriebolig og lejebil - nemt og billigt.

momondo har samlet en oversigt med inspiration til de mange fantastiske feriemuligheder i Danmark her
Momondo-logo.png

 

Rejsesitet momondo.dk har fundet fem af de skønneste uopdagede perler til sommerferien i Danmark

Stevns Klint og Gammel Højerup Kirke
Møns Klint får meget af omtalen, men Stevns Klint kan sagtens være med i den danske naturs tungeste vægtklasse. Stevns er på UNESCO’s verdensarvliste takket være sin unikke geologi, der fortæller om dinosaurerne og deres udslettelse for 65 millioner år siden. Her kan du vandre langs klinten, finde fossiler fra en svunden tid, hive kikkerten frem og kigge på fugle eller bare nyde den slående skønhed.

På den yderste kant af Stevns Klint ligger Gammel Højerup Kirke så tæt på kanten, at bryllupsgæsterne risikerer at få højdeskræk - et syn de færreste glemmer. I nærheden ligger Koldkrigsmuseet, og er du i bil, kan du udforske egnen og måske tage Møns Klint en lille dagstur derfra.

Find overnatning nær Stevns med momondo
null

Fantastiske Stevns Klint er blandt Danmarks skønneste naturperler. Foto: Kim Wyon

Anholt
Anholt er måske ikke uopdaget, men det langt fra alle danskere, der kan sige, de har været der. Øen mangler ellers ikke unikke oplevelser: 25 kilometers nærmest uspoleret kyst, hvor nøgleordene er skønhed og afslappende isolation. Byen ligger på Anholts vestlige side og østpå åbner øens ørken sig.

Tag vandreskoene med, for det meste af øen har kørselsforbud for at bevare den unikke natur, hvor sæler boltrer sig og besøgende nyder livet, måske med en is på kajen eller på Anholts årlige hummerfestival.

Find overnatning på Anholt med momondo
null
Vesterstrand på Anholt er perfekt til en god vandretur. Foto: Else Brask/www.visitanholt.dk

Nationalpark Mols Bjerge
Mols Bjerge byder på et helt utroligt særpræget istidslandskab. Som navnet antyder er her stejle bakker, men nationalparken frister også med mose, hede, skov og kyst med masser af strande.

Vandring er den oplagte lokalsport, men er du eventyrlysten, er ridning og sejlsport også en mulighed, ligesom lystfiskerne også kan få stillet deres trang langs kysten. Det er klassisk dansk idyl, så man nærmest kan høre Poul Reichardt synge frejdigt i vejkanten.

Find overnatning nær Mols Bjerge med momondo
null
I Mols Bjerge får du naturen helt ind under huden Foto: Ruslan Merzlyakov

Klitmøller, Cold Hawaii
Bølgerne i Vesterhavet ud for Klitmøller er kendt i hele Nordeuropa som nogle af de bedste, så selv om surferdudes flokkes til byen om sommeren og i det blæsende efterår, er “Cold Hawaii” oplagt til et par dages aktiv ferie for dem, der blot er nysgerrige på surfbrættets glæder.

Der er surfskoler til nybegynderne og de øvede, og er man mere til ferie på landjorden, ligger byen omkranset af fantastiske Nationalpark Thy, hvor mountainbiking, rideture og ikke mindst lokale øl fra mikrobryggerier i nærheden lokker.

Find overnatning nær Klitmøller med momondo
null
Der er gode bølger ved Cold Hawaii. Foto: Mette Johnsen

Råbjerg Mile
Råbjerg Mile er kendt og elsket af mange, men derfor er den stadig nærmest uopdaget. Milen bevæger sig nemlig konstant under vesterhavsvindens pisken - op til 16 meter om året. Og selv om parkeringspladsen nær Råbjerg Mile kan være fyldt godt op om sommeren, bliver det ingen udfordring at finde sin egen isolerede plet blandt indsøer og vilde fugle.

Kun lår- og lægmuskler sætter grænser her. I området lokker Skagen, hvor Skagerak og Kattegat mødes, og Den Tilsandede Kirke er en køretur herfra. Husk solbriller, hat og jakke på milen, da vejret heroppe ændrer sig hurtigt.

Find overnatning i Skagen med momondo
null
Tag hele familien med på opdagelse i Råbjerg Mile, der konstant forandrer sig. Foto: Mark Trustrup