ANNONCE:

26 procent afkast i 2019 - Overvejer du at investere?

Man skal tænke sig godt om, inden man investerer. Men med lave omkostninger og den rette portefølje, er du godt på vej

2019 var et godt år for aktiemarkedet, og hos den danske investeringsrådgiver NORD.investments har de kunnet levere afkast på mellem 13 og 26 procent til deres kunder. Og det er efter alle omkostninger. Afkastet varierer naturligvis alt efter, hvilken risikoprofil kunderne har haft.

Og det er netop risikoprofilen, der er det allervigtigste at være opmærksom på, når du overvejer at investere. Begrebet dækker over, hvordan du ønsker at fordele dine midler mellem aktier og obligationer samt, hvor længe du vil have dine penge investeret.

Har du en lang tidshorisont, kan du sandsynligvis nyde godt af, at det globale aktiemarked de sidste 30 år i gennemsnit er steget med syv procent om året. Og det er inklusive kriser som dotcom boblen i år 2000 og finanskrisen i 2008.

Hvis aktiemarkedet fortsætter med at stige, som det har gjort de seneste 30 år, betyder det nemlig, at en investering på 50.000 kr. i dag samt en fast månedlig indbetaling på 1000 kr. i år 2050 år vil være vokset til over halvanden mio. kr.

NORD.investments henvender sig derfor mest til den langsigtede investor, men der er ingen binding. Kortere investeringer kan også give gode afkast, særligt når man tænker på, at penge på en bankkonto hvert år mister værdi pga. inflation.

null 

Tæt på umuligt at slå markedet

Det er dog kun, hvis man følger den gennemsnitlige stigning på aktiemarkedet, at man kan forvente et årligt afkast på syv procent. For at gøre det, kræver det, at man investerer meget bredt. Og det er netop den strategi NORD.investments følger.

”Al statistik viser, at det er de færreste, der er i stand til at slå markedet, så efter vores mening, er det bedste, man kan gøre, derfor at investere med stor spredning og lave omkostninger,” siger Anders Hartmann, der er direktør i NORD.investments med hovedsæde i København.

For at kunne følge markedet investerer man via NORD.investments bredt i Exchange Traded Funds, de såkaldte ETF’er. ETF’er er børshandlede fonde, der er investeret i tusindvis af aktier og obligationer. Ved at sammensætte sin investering af forskellige EFT’er, er man derfor sikret en enorm spredning. Og det er ikke bare på branche- eller selskabsniveau, men også geografisk og mellem aktier og obligationer.

 

Hvad koster det så?

Fordi NORD.investments er en digital investeringsrådgiver, betaler du højst 0.75 procent af dit investerede beløb i årligt gebyr, hvilket er væsentligt lavere end ved mange af de investeringsprodukter, folk tilbydes gennem eksempelvis deres bank. De 0.75 procent er alt inklusiv.

Med i prisen er en årlig rebalancering af din portefølje, hvor andelen af aktier og obligationer justeres, så de følger din oprindelige risikoprofil. Ellers risikerer du at gå glip af en aktiegevinst, hvis aktierne stiger efter en periode med kursfald.

Derudover sikrer NORD.investments, at du altid er investeret i ETF’er med de laveste omkostninger.


null 

Når du vælger at anvende NORD.investments investeringsløsning, får du et depot i Saxobank i eget navn. Dine værdipapirer er derfor sikkert opbevaret, og du kan altid følge dine investeringer. Skulle du på et tidspunkt ønske at få solgt din investering, kan du til enhver tid gøre dette, du skal blot give NORD.investments besked.

Vil du vide, hvordan du kommer i gang med at investere, så tag en gratis investeringsplan her og se, hvordan du kommer i gang.

 

Hvem er NORD.investments?

NORD.investments er den eneste uvildige digitale investeringsrådgiver i Danmark.
Virksomheden blev grundlagt af direktøren Anders Hartmann i frustration over bankernes høje omkostninger, der æder formuen op. Derfor lancerede han NORD.investments, som er en transparent og intelligent investeringsløsning – med lave omkostninger på maksimalt 0,75 %.

Hos NORD.investments bliver man investeret i ETF´ere der følger markederne og giver en ejerskab af tusinder af værdipapirer. Når man bliver kunde hos NORD.investments, bliver man samtidig kunde i NORDs partnerbank, Saxo Bank, hvor man får en konto.

Få en gratis, uvildig og personlig investeringsplan af NORD.investments her.