ANNONCE:

Guide: julemaden bliver bedre med den rigtige vin

Find den rigtige vin til julemiddagen og lad julemiddagen stråle endnu mere. Winefamlys sommelier Jeppe Dalskov Nielsen giver her sine anbefalinger til, hvad du skal drikke til flæskestegen, anden og risalamanden.

Julen er allerede tæt på, og selv om juleklassikeren de fleste steder ligger helt fast, så  kan der godt være plads til forbedring - og det nemmeste sted at starte er med den rigtige rødvin. Her guider Winefamly dig til at vælge det helt rigtige glas til julemaden.

- Julemadens smagsnuancer er både fede, salte, syrlige og sødmefulde - så det kræver noget af vinen, for at den ikke blegner i forhold til maden - så der skal virkelig noget power til, forklarer Winefamlys vinekspert Jeppe Dalskov Nielsen.

Hos Winefamly.com finder du lige nu de perfekte julevine - og indtil jul får du udvalgte vine til kostpris - leveret ganske gratis til dørtrinnet. Prøv julepakken her.

Gå efter de varme lande
Og det der skal til, er vine, som har masser af solmoden frugtsødme eller godt med alkohol - eller begge dele - som giver vinen de fylde og intensitet der skal til for at måle sig med julemaden. Det får man oftest fra de vinområder, som har godt med varme.

- Sydfrankrig og Syditaliens varme middelhavsklima leverer næsten altid vine med masser af fylde, som virkelig klæder julemaden - og særligt vinene fra det sydlige Rhône i Frankrig er klassikere på julebordet, fortæller han.

Mange går normalt efter de klassiske vine fra Châteauneuf-du-Pape, som laver fantastisk julevin, men hvis man finder de lidt mindre kendte områder i Sydfrankrig, får man virkelig meget vin for pengene - uden at skulle betale for mere kendte navne. Og vælger man en god kvalitet fra Roussillon, som f.eks denne Immortelle Cotes de Roussillon Villages får man suveræn julevin på bordet. 

 

Artiklen forsætter under billedet...

null
En Chateauneuf-du-Pape er et rigtig godt bud på vinen til julebordet. Foto: Winefamly

De moderne klassikere og moderne julevine
Gå efter vine som har noget naturlig fylde og frugtsødme - Ripasso eller Amaronevinene fra Italien er populære, men også de syditalienske frugtbomber som Primitivo er helt perfekte til julemaden - og hyggen i sofaen efter maden.

null
En Valpolicella Ripasson passer perfekt til den gode julemad. Foto: Winefamly

- Hvis man vil bevæge sig lidt væk fra klassikerne, kan man med fordel kigge mod Australien - og går man uden om den kendte Shiraz, så finder man Down Under også flot Grenache, som er helt oplagt til flæskestegen med alt det gode tilbehør.

Den rigtige vin til risalamanden.
Højdepunktet ved bordet er for de fleste børn risalamanden - og for de voksne kan det traditionelle glas portvin være en perfekt afslutning på julemiddagen - men overvej at gå en anden retning

- De fleste lande har gode bud på vin til risalamanden - og et af de bedste er den franske Vin Doux Naturel - som er i samme familie som portvin, men en smule lettere - hvilket kan være en fordel efter julemiddagen. Så jeg kan godt anbefale Mas Amiel, som er en af de bedste producenter i Sydfrankrig når det kommer til disse vine,-  lyder det fra sommelier Jeppe Dalskov

Skal det være portvin anbefaler han en klassisk Late Bottled Vintage Portvin (LBV), som har masser af dyb frugt, sødme og vanilje.

null
Julepakken med de gode vine og den helt rigtige portvin, som eksempelvis Quinta das Carvalhas, kan du få hos Winefamly. Foto: Winefamly

Så er der ikke andet for, end at bestille julevinen i god tid, og få det leveret hjem på adressen helt gratis, så kan du koncentrere dig om at julehygge i december måned.

Bestil lige her.

Dette er en sponseret artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med Winefamly.

 

Hvad er annoncørbetalt indhold?