ANNONCE:

Nogle gange må livet godt bare være nemt og lækkert med fokus på afslapning og smuk natur. Den idé har de fanget i Juelsminde, der ligger helt ud til havet mellem Horsens og Vejle, og hvor sejlersko, kolde øl og god mad går hånd i hånd.

Den hyggelige by er på grund af marinaen samt den smukke natur med kyster og skove et kendt og populært feriemål for turister. Byen er ikke større, end man kan gå rundt til alt, og lokalt tilbyder Juelsminde golf- og minigolfbaner, tennis, specialbutikker, cafeer, iskiosk, restauranter og en moderne marina, som ligger i forlængelse af byens hovedgade.

I den populære turistby med cirka 4000 indbyggere, centrerer bylivet sig netop omkring marinaen, de lækre strande og den hyggelige bymidte. Her emmer den lune luft af hygge og forstyrres kun af en let brise fra havet, der en sjælden gang vifter skumtoppen på en velskænket fadøl eller toppen af en stor vaffelis lidt til siden.

null
Juelsminde har alt, hvad hjertet kan begærer til ferien. Også en af Danmarks bedste strande, Storstranden, hvor I kan tage en hyggelig gåtur. Foto: Majbritt Magnussen
 

Smuk tur til Snaptun

Har I lyst til en længere vandretur i nærheden af Juelsminde, bør I unde jer selv at tage Kyststien til Snaptun. Her skal man forberede sig på en gudesmuk og dejligt varieret vandrerute mellem de to stemningsfulde havnebyer.

Uanset om man går hele eller dele af ruten på i alt 22 billedskønne kilometer, kommer man gennem dybe skove, brede sandstrande, idylliske landsbyer og flotte herregårdsparker.

null
Du oplever lutter smuk natur på den fantastiske tur mod Snaptun. Foto: Jens Kjær
 

Og er der lyst og overskud til mere vandring på ferien, kan man godt glæde sig. Juelsmindehalvøen tilbyder nemlig flere ruter, der egner sig godt til vandring.

I det hele taget kommer I ikke til at mangle noget, hvis I vælger Juelsminde som destination denne sommer. Det skulle da lige være nogle flere dage i Danmarks måske dejligste havneby.
 

Få naturen ind under huden

Hvis I vil lidt væk fra byen og helt ud i naturen, har Juelsmindehalvøen - selvfølgelig - også det helt rigtige sted for jer.

Staksrode Skov er en af Danmarks smukkeste skove med høje og markante skråninger ned mod vandet. Her er hele tre naturlejrpladser, heriblandt en shelter, der ligger med en helt forrygende udsigt over fjorden. Skoven har desuden flere skiltede vandreruter og seværdigheder i nærheden.

Når i får lyst til den gode mad og de kolde øl, er der er ikke langt tilbage til Juelsminde. Men går I efter den helt store naturoplevelse, kan I jo også vælge at overnatte under stjernerne i Stakrodes Skovs shelter.
 

Shopping, hygge og lækker mad

I byen finder man også mange lokale butikker og gode shoppingmuligheder. På trods af Juelsmindes beskedne størrelse kan man sagtens bruge mange timer på at udforske de lokale butikker med fokus på delikatesser, brugskunst, mode og keramik.

Også maden er der god grund til at glæde sig til. Når sulten melder sig, kan I gøre brug af de mange muligheder for udeservering ved marinaen og eksempelvis overveje, om det skal være stegt flæsk, spare ribs eller dansk bøf i aftensolen på taget af restaurant "På Havnen", fiskeanretning hos Liniepavillonen eller friskfanget fiskebuffet direkte fra disken i fiskebutikken hos Pernille Juul og Havnens Bistro. Se, dét er sommer i Danmark.

null
Kvaliteten er i top, og det samme er stemningen og udsigten, når du nyder den gode mad på marinaen. Foto: David Jervidal
 

Og så er der naturligvis strandene. Juelsminde er nærmest omkranset af kyst og strand, og mest berømt er den dejlige og brede sandstrand Storstranden, der er et populært samlingspunkt for sol- og vandglade besøgende. Storstranden har fint sand og nyder godt af østkystens rolige vand, ligesom de mange stendiger ved stranden giver yderligere beskyttelse mod havets bølger.

Foruden Storstranden ligger også Sandbjerg Vig Strand nord for havnen og Bjørnsknude Strand, hvor to strande mødes i en spids. Her kan du stå med det ene ben i Kattegat og det andet i Lillebælt og vælge det varmeste til din svømmetur.

Har man hang til eventyr, ligger oplevelserne som perler på en snor kun korte køreture fra Juelsminde.

 

Guide til en tur i Kystlandet

Vi gør det nemt for dig og samler 37+ konkrete oplevelser i Kystlandet, der forener Hedensted, Horsens og Odder kommuner i hjertet af Danmark.

Dermed kan du hurtigt sammensætte dine helt egne skræddersyede dage.

Find dit nye favoritsted, og del oplevelsen med os. Følg VisitJuelsminde på Facebook og Instagram, hvor vi hver uge giver dig nye anbefalinger til spændende dagsture i området.

Del dine favoritsteder og oplevelser med os ved at bruge hashtags #visitjuelsminde, #baredanmark eller #kystlandet.


 

Masser af sommerhuse

Byen er derfor både velegnet til dagsbesøg samt længere ferier med mulighed for overnatning i sommerhus, på campingplads eller hotel inde i byen.

Mange skønne sommerhuse i Juelsminde ligger og venter på jer tæt på de skønne strande og smukke kyststrækninger med skov.
Er I mere til hotel, kan I overveje det hyggelige Hotel Julesminde Strand, der ligger i naturskønne omgivelser omgivet af Tofteskoven og i gåafstand til strand, havn og centrum i Juelsminde by. For foden af hotellet ligger den store nyanlagte naturlegepark med padeltennis-baner.

Er det campingoplevelsen, man går efter, er der også gode muligheder for det. Juelsminde Strand Camping og Vandrerhjem tilbyder campingferie i egen vogn, telt eller autocamper.

null
Uanset hvordan I vælger at bo i Juelsminde, er der lagt op til massevis af hygge. Foto: David Jervidal
 

Pladsen ligger centralt placeret i hjertet af Juelsminde tæt på butikker, spisesteder og havnen med direkte adgang til Storstranden. Det er vist det, man kalder for hygge.

 

Se også: Overnatning i Juelsminde

 

Tæt på alt

Vil man på udflugt under sit besøg i Juelsminde, er man heldigvis tæt på det meste. Juelsmindehalvøen ligger nemlig centralt placeret lige i hjertet af Danmark, og der er ikke langt til kaninøen Endelave, handelsbyerne Horsens, Vejle og Aarhus, der er oplagte til dagsture med Juelsminde som base.

Man kan også tage et smut til Juelsmindes ’baghave,’ hvor man finder det smukkeste stykke af Gudenåen. I Tinnet Krat syd for Horsens, hvor en lille kilde pibler op, finder man netop Gudenåens udspring.

null
Der er mulighed for at stå det sted, hvor Danmarks længste Å har sit udspring. Foto: oplevgudenaa
 

Følger man åen, kan man tage på opdagelse i områdets mange kulturhistoriske spor, hvor man bl.a. kan finde resterne af Danmarks første badeland og Klostermølle med det gamle benediktinerkloster og papirfabrikken – et yndet udflugtsmål og velegnet til picnic.

Man kan også gå en tur på Hærvejen, lede efter Den Genfundne Bro og opleve naturen på nærmeste hold. Om det skal være til fods, på cykel eller i kano, bestemmer man selv.

Hvad venter du på? God fornøjelse!

 

Se også: Vi gør det nemt for dig – se 37+ konkrete turforslag i Kystlandet

 

Denne artikel er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.