ANNONCE:

9 madpakkeråd: Undgå boomerang-madpakken

Det kan være svært at finde tid til at lave den gode madpakke til børnene i en tætpakket hverdag. Endnu sværere er det at få dem til at spise den. Vi giver inspiration til at lave en lækker madpakke med ni konkrete madpakkeråd – for når alt kommer til alt, er de bedste madpakker dem, der bliver spist!

Bliver du frustreret over at finde retur-madpakken i ungernes skoletaske, eller er du kørt fast i kedelige rugbrødsmadder? Så er du helt sikkert ikke alene. Urørt, varm og kedelig – det er skæbnen for mange madpakker, hvorfor mange ender i skraldespanden.

Madpakken er en vigtig energikilde til undervisning og fysisk aktivitet. Når børnene ikke spiser den medbragte madpakke, forringes deres indlæring, og når sulten melder sig, falder de for tvivlsomme alternativer, som ingen næring indeholder.

Det skal der gøres noget ved! Her får du masser inspiration til at lave en spændende madpakke, således dit barn får de bedste forudsætninger for en god og aktiv dag.

Tulip Pålækker har nemlig ni madpakkeråd, som kan hjælpe i hverdagen.
Se rådene nedenfor – og find mere inspiration hos Tulip Pålækker her.

Madpakkeråd 1: Hold den enkel
Madpakken behøver ikke at være en tidsrøver på de travle morgener. En enkel, overskuelig og lækker madpakke kan sagtens bestå af en klapsammen-mad med hamburgerryg. Et sikkert hit blandt ungerne – og så er der også tid til at lege i spisepausen.

Madpakkeråd 2: Uden smørelse – ingen fornøjelse
En sandwich uden smørelse vækker ikke meget fornøjelse. En tør madpakke kan nemt piftes op med lidt pesto eller hummus. Du kan endda give maden indbydende farver ved blot at blande en smule mayonnaise med karry og sennep. Som man siger: Vi spiser med øjnene!

Madpakkeråd 3: Skab variation i madkassen
Har junior fået den samme rugklap med i madkassen hele skoleåret, kan det være en god ide med noget udskiftning. Nogle nemme madpakkeideer hertil kan være frøsnapper med pikantost og kyllingepålæg eller pastasalat med hamburgerryg.

Artiklen fortsætter under billedet...
Et bud på en lækker madpakke: Pastasalat med hamburgerryg, cherrytomater og ærter. Foto: TulipEt bud på en lækker madpakke: Pastasalat med hamburgerryg, cherrytomater og ærter. Foto: Tulip

Madpakkeråd 4: Invitér børnene i køkkenet
Lad børnene lege med i køkkenet. I kan for eksempel bage mini-pizzaer eller smøre sandwich dagen forinden. Det har nemlig stor betydning for børnenes madmod at blive inddraget i madlavningen, og det øger tilmed chancen for, at maden bliver spist.

Madpakkeråd 5: Lad børnene vælge
Det vigtigste er, at dit barn spiser, og derfor er det en god ide at putte noget i madkassen, som du ved, at dit barn kan lide. Tag en tur i supermarkedet sammen, når der skal handles ind. Her kan I for eksempel handle ind til pirogger med bacon.

Madpakkeråd 6: Køl ned med frostvarer
En madpakke, som har ligget i skoletasken hele dagen, er ikke sjov! Er der ikke et køleskab i klassen, kan du holde maden kølig ved at lægge en frossen smoothie eller nedfrosne hjemmebagte pizzasnegle i madkassen. Så forbliver resten af madpakken kølig – smart!

Madpakkeråd 7: Brug middagsresterne
Har du rester fra aftensmaden, kan madpakke-minutterne spares væk. Og det frigiver dyrebar tid til nærvær og aftenhygge. En lille salat- eller kyllingerest kan bruges i både wraps, pitabrød eller i en pastasalat.

Artiklen fortsætter under billedet...
Nem kalkun-wrap til madpakken. Foto: TulipNem kalkun-wrap til madpakken. Foto: Tulip

Madpakkeråd 8: Opdel og hold dele for sig
En våd og eller slatten madpakke er, som en varm madpakke, heller aldrig sjov. Du kan med fordel bruge små bøtter til at opdele fugtigt pålæg som æggesalat, dressinger, nødder og frisk frugt.

Madpakkeråd 9: Lav søde (og spiselige) beskeder
Overraskelser er altid hyggelige i madpakken – både de spiselige og skriftlige små sedler. Og husk, når det kommer til spiselige overraskelser, behøver sødt ikke at være forbudt. Du kan for eksempel lave madmuffins med spinat og hvidløgsspegepølse.

Du kan finde inspiration og idéer til den gode madpakke hos Tulip Pålækker – bare klik her.

Tulip Pålækker

Tulip Pålækker er lavet af udvalgte råvarer, så du kan være sikker på, at både smag og kvalitet er i orden. Pålægget fra Tulip Pålækker er skåret i tykkere skiver, har mere smag, og der er et bredt sortiment af pålæg og salater at vælge imellem.

  • Tykkere skiver
  • Udvalgte råvarer
  • Mere smag
  • Bordpak emballagen er kvadratisk og praktisk

Og husk, at Tulip Pålækker også giver masser af inspiration til madpakken – bare klik her.

Af: Trine Møhring Larsen