ANNONCE:

Sådan bliver du grillkonge til fodboldfesten

Vil du brillere til sommerens fodboldgrillfester? Så læs med her, når Steff Houlberg afslører gode råd til at tilberede den perfekte grillpølse.

Sommeren er lig med fodbold og grillaftener, hvor pølserne er stjernespillerne på din hjemmebane. Men at mestre den perfekte grillpølse kræver mere end bare at tænde op under grillen og krydse fingre. Det er som at jonglere med kul og aromaer, der kræver færdigheder og en solid dosis tålmodighed. 

Og pølsen er ikke til at undervurdere! Det er hjørnestenen i enhver fodboldfest med respekt for sporten. Ingen kan fornægte den enorme fornøjelse ved at tage en bid af en saftig, perfekt grillet pølse i pausen. 

Her giver vi sammen med Steff Houlberg fem tips til at imponere dine fodboldgæster og løfte din grillpølse til nye højder i pausen. 

1. Få udstyret i orden
Enhver grillmester ved, at det rette grillsetup er afgørende.

Nogle sværger til gasgrillens bekvemmelighed, når de forbereder deres version af stadionpølsen, mens andre foretrækker den klassiske kulgrill. 

Uanset om du er til gasgrillens nemme tænding eller det tålmodige opbyggende spil, som kulgrillen kræver, er det vigtigt at huske grillens bedste ven: pølsetangen!

2. Grill den perfekte pølse
En pølse er ikke bare en pølse. De kommer i alle størrelser og kræver deres egen taktik på grillen. 

De tynde, almindelige grillpølser kræver indirekte varme i 8-10 minutter. Det er vigtigt at vende dem regelmæssigt for at opnå den perfekte tilberedning, uden de sprækker og mister deres saftighed. For ikke at gå glip af kampen, kan du og vennerne skiftes til at vende pølserne i hold, så de er klar til pausen.

De tykkere pølser, som den smagfulde frankfurter krydret med chipotle og ramsløg fra Steff Houlberg, har brug for lidt mere tid på varmen. En frankfurter skal grilles i cirka 10-12 minutter, hvilket svarer til, at du skal starte omkring 35 minutter inde i første halvleg, så er de klar til pausen. Imens kan du lade dem passe sig selv på indirekte varme, så du stadig kan følge med i fodboldkampen. 

3. Vent til grillen er brandvarm
Når det kommer til at grille, er kullenes tilstand afgørende for det bedste resultat. Ensartede gløder og en fin hvid aske signalerer, at dine kul er klar.

En god huskeregel lyder sådan her: Hvis du starter kullet ved kampens begyndelse, bør det være klar lige tids nok til, at pølserne kan grilles og nydes i pausen. 

Hvis du derimod sværger til gasgrillen, kan du vente lidt. Ligesom en god fodboldkamp kræver en ordentlig opvarmning, skal din gasgrill også have tid til at komme op i gear, så den er godt varm inden du lægger pølserne på.

4. Sammensæt stadionplatten
Fodboldfester er ikke kun for kødelskere. En velafbalanceret stadionplatte inkluderer lækkert tilbehør.

Når det kommer til klassikeren – grillpølsen – må vi ikke glemme, at tilbehøret er en essentiel medspiller, der fuldender smagsoplevelsen.

Forestil dig en pølse uden sit trofaste følge af et godt brød og dyppelse - det ville være som en fodboldkamp uden en dommer. Så når du tænder op for grillen, husk at inkludere nogle elementer, der kan løfte din hjemmelavede stadionplatte til mesterskabsniveau.

5. Forbered platten til pausen
Pause er lige med pølse! Når fløjtet lyder, er det tid til at servere pølser for gæsterne. 

Uanset om dit hold er bagud, eller stjernespilleren må lade sig udskifte, kan en saftig pølse løfte stemningen.

Timing er alt, så sørg for at have pølser og brød parate, så du kan forkæle din gæster med en velsmagende stadionplatte i halvlegen. 

Næste gang du tænder op i grillen til en fodboldaften, så husk disse tips fra Steff Houlberg, og bliv den uovervindelige grillmester!

En anbefaling til grillen

Det har ikke rigtigt været en fodboldfest, hvis ikke du har fået en pølse i pausen. Og den pølse skal selvfølgelig være god!

En god gammel grillpølse er selvfølgelig et oplagt valg, og ingen har nogensinde sagt nej til en godt grillet klassisk frankfurter. 

Men, hvis du vil prøve noget nyt, har Steff Houlberg lanceret fodboldsommerens bedste nyhed: Den helt nye frankfurter med chipotle og ramsløg. 

Find den i dit nærmeste supermarked!

Du kan klikke her og deltage i det sjove spil, hvor du kan vinde den ultimative pause = pølse-pakke.