ANNONCE:

Vild teknologi gør fremtidens madlavning sjovere og meget mere krydret

Elsker du sovs, der ikke skiller - så kommer du til at stortrives med fremtidens madlavning.

Kender du det, at du har planlagt en stor og ambitiøs middag?

Du kender det nok, men på nær hvis du er professionel kok, ved du også godt, hvor galt det kan gå. 

Så her kommer en rigtigt god nyhed: Fremtidens madlavning bliver sjovere og sandsynligvis med en lidt højere succesrate, end mange af os er vant til i dag.

I fremtiden kan du nemlig i højere grad få en hjælpende hånd af de hvidevarer, du er omgivet af i køkkenet.

- Det er sensorer i kogepladen, der sørger for, at gryden ikke koger over, eller sovsen ikke skiller. Det er kameraer og sensorer i ovnen, der tilpasser temperaturen, så den helstegte kylling bliver flot gylden, men ikke brænder på eller bliver tør, forklarer kokken Kasper Rasmussen.

Kasper Rasmussen er uddannet kok og arbejder hos Siemens Hvidevarer.

Her afprøver og tester han de nye features i eksempelvis ovne og kogeplader og uddanner sine kolleger hos Siemens Hvidevarer i, hvordan de nye features bruges til madlavning.

Læs blandt andet om Siemens Hvidevarers innovative inductionAir-kogeplade

Sovs og kylling er færdig samtidig
Noget af det, som de nye features kan bidrage med, er timingen i din madlavning.

- Det kan eksempelvis være, at kogepladen og ovnen taler sammen, så sovsen og kyllingen er færdig samtidig. Hvis man gerne vil vente lidt med at spise, vælger man bare et varmholdningsprogram, som sørger for, at maden ikke overtilbereder, siger Kasper Rasmussen.

Han tror, at de nye intelligente køkkenredskaber vil gøre madlavning til en sjovere og mindre stressende oplevelse, end det nogle gange kan være i dag.

- Jeg tror, at mere teknologi kan betyde, at man føler, det er sjovt at lave mad og lige tager toppen af den stress, der kan være, når man skal skynde sig at lave aftensmad efter en lang dag.

Mindre kødsovs og flere nye retter
Mindre stress i køkkenet kan ifølge Kasper Rasmussen give et større overskud til at eksperimentere med nye retter.

Ifølge en befolkningsundersøgelse foretaget af Epinion på vegne af Karolines Køkken i 2020 laver 59 pct. af danskerne ofte pasta med kødsovs til aftensmad. Vil det ændre sig i fremtiden med de intelligente hvidevarer i køkkenet?

- Jeg tror faktisk, at flere succesoplevelser i køkkenet giver mere lyst til at prøve nogle nye retter af og finde større glæde ved madlavning, siger Kasper Rasmussen.

Smæk på krydderier og grøntsager
Mange af de nye retter, som danskerne kommer til at afprøve i fremtiden, vil i højere grad være baseret på grøntsager og større mængder krydderier, end vi kender i dag, mener kokken.

- Klart flere grøntsager. Det er ud fra et klima- og sundhedsperspektiv men også fordi der i grøntsager bare er en enorm variation af smag og anvendelsesmuligheder. Jeg tror ikke, vi kommer til at droppe kødet fuldstændig, men jeg tror, at grøntsager og krydderier kommer til at spille en større rolle i vores madlavning.

Kamera i køleskabet
Af Siemens Hvidevarers produkter har kokken blandt andet store forventninger til Home Connect. Teknologien gør det allerede nu muligt for kogepladen og emhætten at ”tale” sammen. Det vil sige, at når man tænder for en gryde eller pande, så tænder emhætten i loftet på væggen, i bordet eller i kogepladen også.

Han fremhæver også køleskabe med indbygget kameraer, så man kan stå nede i supermarkedet, og se hvad der i køleskabet derhjemme.

Derudover kan kameraet genkende forskellige råvarer og fortælle dig, hvor henne i køleskabet de opbevares bedst for at forlænge holdbarheden og derved undgå madspild.

Siemens Hvidevarer lader fremtiden flytte ind

Siemens Hvidevarer udvikler produkter, der revolutionerer dit hjem gennem den nyeste teknologi og uovertrufne brugeroplevelser. Oplev ny horisonter ved hjælp af vores Wi-Fi-tilsluttede produkter. Siemens Hvidevarer er produkter til dig, der ønsker en perfekt balance mellem innovation og stilrent design. Gør dit hjem til dit slot og mere intuitivt end du troede det var muligt.

Siemens Hvidevarer giver dig helt nye indretningsmuligheder

Klik her og bliv inspireret af Siemens Hvidevarer

Dette er en annoncørbetalt artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med Siemens Hvidevarer.

Hvad er annoncørbetalt indhold?