ANNONCE:

Partikelforurening skader dit indeklima: Se hvad du kan gøre

Partikler fra madlavning påvirker vores krop og er måske farlige - smart ny emhætte kan være løsningen til dit hjem.

Vidste du, at madlavning udleder omkring 30 pct. af den samlede partikelforurening i dit hjem?

Det er ikke ligefrem partikelforurening, de fleste danskere tænker på, når de steger et lækkert stykke kød eller laver deres livret, og duften fra maden spreder sig til hele rummet.

Ikke desto mindre er det ​stegning, bagning og brødristning, der udleder næsten en tredjedel af de mikroskopiske, ofte usynlige partikler, der svæver rundt i luften og bliver indåndet i de danske hjem.

Det viser en undersøgelse foretaget af en gruppe ingeniører på vegne af Realdania.

Partikler påvirker kroppen
Os og damp fra gryder og pander kan helt åbenlyst være med til at skabe et indeklima, der er ubehageligt at opholde sig i.

Man ved dog ikke præcist hvor farlige, partiklerne fra madlavning er. Man ved dog, at de påvirker vores krop i en eller anden grad.

Sikrer godt indeklima
De mest innovative køkkenproducenter arbejder derfor allerede på løsninger, der kan sikre et godt indeklima i fremtidens og nutidens køkkener.

Det gælder eksempelvis Siemens Hvidevarer.

- Et godt indeklima uden for mange forurenende partikler er vigtigt, hvis man skal kunne holde ud at opholde sig i køkkenet, som i mange hjem også hænger sammen med stuen, siger Janni Nøhr, Brand Communication Manager hos Siemens Hvidevarer.

Emhætte bremser partikelforurening
Netop Siemens Hvidevarer har udviklet noget af det mest banebrydende køkkenteknologi til at forbedre indeklimaet i boliger:

Bordemhætter som supereffektivt opfanger mados, damp og forurenende partikler fra madlavning.

Det drejer sig eksempelvis om Siemens inductionAir - en induktionskogeplade med en kraftig integreret emhætte.

Emhætten er indbygget direkte i kogepladen, hvilket betyder, at mados, damp og forurenende partikler bliver suget nedad i det øjeblik, at det har forladt panden eller gryden. 

Den nye teknologi kan være mere effektiv end de almindelige emhætter, som er placeret over kogepladen og derfor ikke fanger partiklerne lige så hurtigt og effektivt.

Det er ventilation på en helt ny måde, og det skaber fundamentet for et bedre indeklima i køkken og hjem.

- For at begrænse partikelforurenringen skal køkkenet have en virkelig effektiv ventilation. Jo tættere en emhætte er placeret på gryder og pander, jo mere effektiv og hurtigere opfanger den damp og os. Derfor har vi udviklet flere forskellige slags bordemhætter, som er særligt effektive, forklarer Janni Nøhr fra Siemens Hvidevarer.

Læs mere om Siemens inductionAir her

Også lækkert design
For mange mennesker er køkkenet i dag det vigtigste rum i hjemmet.

Det gælder ikke mindst de store samtalekøkkener, som gør køkkenet til selve boligens hjerte.
Derfor går det ikke, hvis den nye kraftige bordemhætte larmer helt vildt meget eller er klodset og ucharmerende.

Funktionalitet og design skal gå op i en højere enhed.

- Siemens bordemhætter er ikke kun effektive og med til at skabe et bedre indeklima, de skaber også nye indretningsmuligheder, da de kan placeres i alle slags køkkener, uanset om det er åbne køkkener, under et vindue, under en skråvæg eller i et køkken med loft til kip, forklarer Janni Nøhr.

Du kan som nævnt vælge mellem en inductionAir emhætte, der er indbygget direkte i induktionskogepladen, men Siemens Hvidevarer tilbyder også en bordemhætte, der er monteret bag ved kogepladen, så den kun kan ses, når den er i brug. Denne model hedder Siemens glassdraftAir.

På den måde har boligejeren frihed til at indrette kogepladsen præcist efter sin egen stil og samtidig få et fremragende indeklima.

Siemens Hvidevarer lader fremtiden flytte ind

Siemens Hvidevarer udvikler produkter, der revolutionerer dit hjem gennem den nyeste teknologi og uovertrufne brugeroplevelser. Oplev ny horisonter ved hjælp af vores wifi-tilsluttede produkter.

Siemens Hvidevarer er produkter til dig, der ønsker en perfekt balance mellem innovation og stilrent design. Gør dit hjem til dit slot og mere intuitivt end du troede det var muligt. Siemens Hvidevarer giver dig helt nye indretningsmuligheder

Klik her og bliv inspireret af Siemens Hvidevarer

 

Dette er en annoncørbetalt artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med Siemens Hvidevarer.

Hvad er annoncørbetalt indhold?