ANNONCE:

Fremtiden er nu: Genial teknologi rykker ind i køkkenet

Kobl dit armbåndsur til kaffemaskinen - og få en kop kaffe som passer præcist til, hvor veludhvilet du er.

De nyeste teknologiske påfund kan få kæben til at ramme jorden.

Sådan er det med de nyeste biler, computere, telefoner og fladskærme. Men det gælder faktisk også med noget så hverdagsagtigt som hvidevarer.

Det viser sig nemlig, at den nyeste køkkenteknologi er temmelig blæret.

Fremtidens køkken bliver sandsynligvis et sted, hvor du kan tilberede et helt måltid alene ved at bruge din stemme.

Dér er vi dog ikke helt endnu. Men det er tæt på.

Det fortæller Janni Nøhr, der er Brand Communication Manager hos Siemens Hvidevarer, og har et indgående kendskab til den tyske teknologigigants produkter.

Når hun beskriver, hvordan du kan lave kaffe med den nyeste Siemens-teknologi inde for hvidevarer, leder det tankerne hen på science fiction, eller noget Q fra James Bond-filmene kunne have opfundet.

- Med Siemens Home Connect kan du for eksempel tilslutte en stemmestyret højttaler til din Wi-Fi-kaffemaskine og betjene kaffemaskinen med din stemme. Om du vil starte maskinen eller tilberede en kop kaffe, kan du gøre det hele fra din sofa, forklarer Janni Nøhr.

Siemens Home Connect kan blandt andet bruges med den smart inductionAir-kogeplade. Læs mere om den her.

Hvor stærk skal kaffen være?
Og det bliver faktisk endnu vildere.

Du kan for eksempel koble dit smartwatch til din kaffemaskine, så kaffemaskinen ved præcist hvor veludhvilet, du er, når du vågner om morgenen og tilpasser kaffens styrke til, hvor frisk eller træt du er.

I centrum for det hele er Siemens’ Wi-Fi-baserede system, Home Connect.

- De nye køkkener, vi ser i dag, er fyldt med smarte produkter, der kan kobles til Wi-Fi og betjenes via Home Connect-appen på telefonen eller en tablet. Og som man også kan kommunikere med via Amazon Alexa eller Google Assist.

Den nye Siemens Home Connect-teknologi skaber en nærmest endeløs række af fascinerende muligheder for, hvordan du kan bruge køkkenets klassiske maskiner.

Siemens Home Connect kan blandt andet bruges med den innovative Siemens inductionAir-kogeplade.

Læs mere om begge teknologier lige her

Få SMS fra dit køleskab
Her er nogle eksempler.

Kogepladen og emhætten kan kommunikere med hinanden. Tænder du for kogepladen, tænder emhætten automatisk og justerer endda effektniveauet alt efter behov.

Med appen Home Connect kan emhættens belysning ændre farve, og du får en besked på mobilen, når det er tid til at skifte eller rengøre filteret.

- Ovnen kan betjenes via din stemme eller på appen, og du kan se, hvor lang tid der er tilbage, før maden er klar, forklarer Janni Nøhr og går videre til opvaskemaskinen.

- Den kan sende beskeder, når den er ved at løbe tør for afspændingsmiddel og salt, eller når det snart er slut med opvasketabsene. Der er også mulighed for at sætte turbo på opvasken, hvis der pludselig kommer gæster, og maskinen skal være hurtig klar.

Køleskabet sender en SMS, hvis lågen står åben for længe og i de lidt mere dyre modeller, er der ydermere to kameraer, så du kan se, hvad der er i køleskabet, når du er ude at købe ind.

Home Connect omfatter også andre hvidevarer end dem i køkkenet.

- Vaskemaskine og tørretumbler taler sammen, og kan forbindes med mange andre smarte enheder og serviceydelser. Du kan for eksempel afspille musik, når vaskeprogrammet er færdigt eller få en e-mail, når tørretumblerens fnugfilter er fyldt, fortæller Janni Nøhr.

Nemmere for hele familien
Hun forudser, at de intelligente hvidevarer og Home Connect-systemet vil gøre det nemmere for hele familien at deltage i hjemmets praktiske opgaver.

Eksempelvis madlavning.

- De fleste er trygge ved at bruge mobiltelefoner og tablets til at kommunikere med hinanden i hverdagen, så hvorfor ikke også kommunikere med sine hvidevarer, der kan hjælpe med at få de bedste resultater, uanset om man bare kan lide at lave mad eller er professionel kok, siger Janni Nøhr.

Siemens Hvidevarer lader fremtiden flytte ind

Siemens Hvidevarer udvikler produkter, der revolutionerer dit hjem gennem den nyeste teknologi og uovertrufne brugeroplevelser. Oplev ny horisonter ved hjælp af vores wifi-tilsluttede produkter. Siemens Hvidevarer er produkter til dig, der ønsker en perfekt balance mellem innovation og stilrent design. Gør dit hjem til dit slot og mere intuitivt end du troede det var muligt.

Siemens Hvidevarer giver dig helt nye indretningsmuligheder

Klik her og bliv inspireret af Siemens Hvidevarer

Dette er en annoncørbetalt artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med Siemens Hvidevarer.

Hvad er annoncørbetalt indhold?