ANNONCE:

Appen der gør børn vilde med at læse!

Hvis du vil vække dit barns læselyst, har kan du finde alle børnenes favoritter i Pickatales smarte app

Trods et stort fokus på børns læseevner, er det gennem de seneste år blevet sværere at få børn til at gribe en bog og give sig i kast med de spændende verdener, der venter på at blive indtaget af børns fantasifulde og nysgerrige hoveder.

En ny undersøgelse fra Magasinet Skolebørn viste, at mere end halvdelen af de 837 adspurgte forældre oplever, at deres barn har meget lidt eller slet ikke har lyst til at læse bøger i fritiden. 

Den problematik er velkendt på Pickatales udviklingsredaktion, hvor de arbejder målrettet på at øge børns læselyst - og dermed deres daglige læsetræning.

– Det skal være sjovt og underholdende for børn at læse. Mere entydigt kan jeg ikke sige det. Vi udvikler dagligt nye muligheder for at stimulere læselysten hos vores brugere, og forældrene kan roligt lade børnenes interesser styre læsningen i appen – det giver flere læste sidersiger Pickatales indholdsredaktør James Tavendale.

null
En lang række af børnenes favoritter kan findes hos Pickatale. Foto: Pickatale

Pickatales læse- og lytteapp kan være med til at vække børnenes læseglæde, fordi den tilbyder så mange forskellige bøger.

Det hele digitalt, og det er med til at give børnene et sjovt og spændende møde med læsningen.

For de lidt mere øvede læsere betyder indholdet meget. Her kan det være en fordel, hvis den almindelige læsetræning foregår på digitale læseapps uden reklamer og andre forstyrrelser, hvor barnet frit kan vælge efter sin interesse – og den næste bog i yndlingsserien aldrig er udlånt.

Berømte og elskede figurer

Netop serielæsning kan være med til at sætte gang i børns læselyst. Du kender det fra filmens verden, hvor Netflix med stort succes har taget udbredelsen af serier til et helt nyt niveau.

Når børn læser serier, er der nemlig nogle af de samme mekanismer på spil. De kender karaktererne, forfatterens tone og ordvalg og andre historier fra serien, hvilket alt sammen gør bogen mere interessant og lettere for dem at læse.
 

null
Serier som for eksempel Rasmus Klump og Peter Pedal kan gavne børnene og er samtidig sikre hit. Foto: Pickatale

Vil du have adgang til blandt andet også Alfons Åberg i et nyt digitalt format? Klik her for at prøve det gratis i to uger

Børn nyder gentagelser langt mere end voksne, der ofte vil have børn til at læse eller se noget nyt. Men der er altså ikke noget dårligt i at gentage.

Faktisk er gentagelse en ekstremt effektiv måde at blive en dygtig læser på. Og hvis børnene endda kender bogens figurer fra tegnefilm eller computerspil, skal de heller ikke bruge energi på at skabe den indre film. I stedet kan de fokusere på handlingen og indholdet. Og det styrker læselysten mest.

Fællesnævneren er at skabe rammerne – at få skabt et rum med et spændende univers, hvor børn har lyst til at dykke ned i læsningen.

Og forældrene må meget gerne vise interesse for læsningen. Så kan forældrene nemlig også selv være med til at skabe rummet og den gode oplevelse for barnet.

Alt i alt skal det handle om lyst. Og nu da vi ikke længere er bange for gentagelser: Børn skal læse af lyst – ikke pligt.

Her finder du alle børnenes favoritter - på Pickatale