ANNONCE:

Tomme klubhuse. Tomme fodboldbaner og haller. Og tomme kasser.

Ja, coronakrisen har for alvor kunnet mærkes i det danske foreningsliv. Hos nogle mere end andre, men der er heldigvis hjælp på vej til cirka 1.800 af de klubber og foreninger, der som mange andre dele af Danmark (og verden) har været ramt af coronakrisens konsekvenser.

Hos OK lægger man i forvejen et stort arbejde i at støtte lokalsporten i Danmark, og nu får de mange foreninger, der samarbejder med OK en ekstra håndsrækning.

Øger støtten
OK har nemlig valgt at øge støtten på den næste udbetaling til klubberne med 30 %. Det sker som direkte konsekvens af den situation, som mange klubber og foreninger i Danmark står i.

Forsamlingsforbud og manglende aktiviteter har kostet indtægter i alt fra kontingenter til indsamlinger ved sociale – lokale – arrangementer. Og derfor vil OK gerne hjælpe. Det fortæller OK’s salgsdirektør, Anders Knudsen

 - Vi ved, at denne tid er specielt vanskelig for alle klubber og foreninger, hvor mange har været tvunget til at sætte deres aktiviteter på pause, siger han og fortsætter:

 - Derfor øger vi nu støtten til vores loyale og trofaste sponsormodtagere med 30 procent, så både voksne, børn og unge fortsat vil have mulighed for at dyrke idræt og foreningslivet der, hvor de bor.

Du kan også selv hjælpe OK med at hjælpe lokalsporten. Det kan du gennem eksempelvis dit OK benzinkort og OK’s app.
Læs mere lige her.

 

null
Der er grund til smil på læben hos piger og drenge i de mange klubber, som samarbejder med OK. Foto: OK

Klubformand: Det har stor betydning
I de danske klubber er de naturligvis glade for den ekstra pose penge, der kommer med næste udbetaling.

Også i Næsby Boldklub på Fyn. Her fortæller klubbens formand, Poul Jørgensen, at pengene kommer til at gøre en forskel.

 - Det har stor betydning for os. Vi har samarbejdet med OK i snart 25 år, og er i den tid vokset stille og roligt som klub. Så det er en glædelig nyhed for os, for i den her coronatid er det selvfølgelig hårdt, lyder det fra formanden.

Sådan støtter du din forening

Fra juni 2020 til og med maj 2021 lægger OK 30 % ekstra oveni de i forvejen optjente sponsorpenge til alle eksisterende sponsormodtagere.

Men du kan også selv støtte din lokale forening.

Her er hvordan:

  • Med et OK-benzinkort eller OK-appen vælger du selv, hvilken forening du vil støtte med fem øre pr liter, hver gang du tanker. OK og selskabets lokale forhandlere betaler hele beløbet
     
  • Første gang du når 500 liter, får foreningen en ekstra bonus på 200 kroner

Læs mere om, hvordan OK støtter i den svære tid - og om hvordan du selv kan hjælpe.

Skal hjælpe klubbens børn og unge
Det bliver særligt børn og unge i klubben, som kommer til at nyde godt af pengene. I Næsby Boldklub bliver pengene fra OK i forvejen først og fremmest brugt på klubbens ungdomsafdeling. Og kort sagt betyder den større udbetaling fra OK, at de ikke behøver gå på kompromis med børnenes faciliteter i klubben.

I Næsby tror de på, at en god ungdomsafdeling er det bedste grundlag for en velfungerende – og velpræsterende – klub. Også for klubbens bedste herre- og damehold på seniorniveau.

Et stort fokus på børn og unge spillere betyder nemlig, at de unge spillere vælger at blive i klubben i længere tid. Derfor skal alt fra dygtige trænere til gode faciliteter være på plads.

 - I dagligdagen bliver pengene fra OK brugt til at betale driften af ungdomsarbejdet. Vi bruger en masse penge på at uddanne og finde de rigtige trænere for at fastholde de unge, siger Poul Jørgensen og uddyber:

 - Træneruddannelse prioriteres for eksempel højt, og derfor er faciliteterne også vigtige. Det kommer ikke af sig selv – og kan ikke kun betales de penge, som kommer fra kontingenter.

Poul Jørgensen tror på, at den ekstra store udbetaling fra OK kan gøre en stor forskel for mange klubber i Danmark. Og han er slet ikke i tvivl om, hvad pengene skal bruges på i Næsby:

 - Børnene skal have nye mål og målnet. Og selvfølgelig også nye bolde.

Læs mere om, hvordan du kan støtte din lokale forening.