ANNONCE:

Ny Nissan-teknologi giver komfort og sikkerhed

Af Rasmus Barud Thomsen

Med Nissan e-4ORCE får du bedre trækkraft, forbedret acceleration, øget stabilitet og forbedret energieffektivitet. Og det tilmed i nogle af markedets mest attraktive el-biler.

Velkommen til fremtiden.

Eller nutiden, bør vi rettere sige, for den banebrydende teknologi bag Nissans e-4ORCE findes allerede i blandt andet i den nye Nissan Ariya, som vi vender tilbage til om lidt.

Men først lidt om Nissans unikke e-4ORCE-teknologi, der har ændret måden biler bevæger sig på og ligger på vejene.

Der er nemlig tale om en avanceret firehjulstræksteknologi udviklet til Nissans elbiler og designet til at forbedre både køreegenskaberne og sikkerheden. Det sker ved at optimere trækkraften og fordelingen af ​​drejningsmomentet mellem for- og bagakslen.

Konkret betyder det, at du med Nissan e-4ORCE har to elektriske motorer - en ved forakslen og en ved bagakslen - der distribuerer bilens kræfter mere præcist og effektivt.

Artiklen fortsætter under billedet...
Med Nissans banebrydende e-4ORCE-teknologi har du dobbelt motor og firhjulstræk. Foto: NissanMed Nissans banebrydende e-4ORCE-teknologi har du dobbelt motor og firhjulstræk. Foto: Nissan  

Med e-4ORCE-teknologien kan momentfordelingen på den måde styres individuelt til hvert hjul, hvilket gør det muligt at levere momentet mere præcist til hvert enkelt hjul og dermed forbedre vejgrebet og kørestabiliteten.

Det betyder, at biler med Nissan e-4ORCE kan levere mere trækkraft, højere acceleration og bedre vejgreb under forskellige kørselsforhold, som på glat eller ujævn vej eller i skarpe sving og kurver, hvilket gør en stor køremæssig forskel.

Du kan læse mere om Nissans e-4FORCE-teknologi lige her.

Mere behagelig kørsel i den nye Ariya
Tilsammen giver det nemlig en langt højere komfort med mere behagelig og jævn kørsel, hvilket man blandt andet kan nyde godt af i førnævnte Nissan Ariya, der har en rækkevidde på op til 515 km og hurtig opladning med op til 300 km på ca. 40 min.

Her gør e-4ORCE desuden også en anden stor forskel, da teknologien sikrer en optimal genindvinding af bremseenergien, hvor bilens motorer bruger bevægelsesenergien til at generere elektricitet og genoplade batteriet.

Med andre ord får du en bedre udnyttelse at den strøm, bilen selv genererer under kørslen, hvilket er med til at sikre den lange rækkevidde på Nissan Ariya.

Artiklen fortsætter under billedet...
Også indvendigt sidder både design og komform i skabet på den nye Nissan Ariya. Foto: NissanOgså indvendigt sidder både design og komform i skabet på den nye Nissan Ariya. Foto: Nissan

Og mens e-4ORCE giver meget til køreoplevelse og komfort, så har Nissan Ariya desuden en lang række features og øvrige fordele, der er værd at lægge mærke til.

Eksempelvis muligheden for at lade bilen op derhjemme med en professionelt installeret lader med op til 22 kW standard, der sikrer, at bilen er på 100 procent strøm, når du skal af sted om morgenen.

Og når du er på farten, får du også større tryghed og bedre udsyn med Nissans intelligente bakspejl, der med en indbygget LCD-skærm viser billeder fra et kamera monteret på bagsiden af bilen.

Det intelligente bakspejl giver dig mulighed for både at tjekke trafikforholdene bag bilen via klare videobilleder samtidigt med, at du som vanligt kan bruge bakspejlet til at tjekke passagerer, og eventuelle kæledyrs, ve og vel på bagsædet.

Vil du vide mere om Nissan Ariya? Så læs med her.

Ro og tryghed på rejsen
El-biler som Nissan Ariya kræver som bekendt opladninger på længere rejser, og med Nissan Charge-appen på telefonen kan du roligt planlægge ruten hjemme fra sofaen, så det passer med jeres planer og behov for pauser og måltider undervejs.

Nissan Charge giver nemlig med et enkelt abonnement adgang til over 100.000 ladestationer i hele Europa samt muligheden for at se, hvilke ladestandere, der er tilgængelige samt ladetider på ruten, så du er sikret en gnidningsfri tur.

På farten giver Nissan Ariyas indbyggede Intelligent Route Planner desuden i realtid forslag til den hurtigste og smarteste rute mod destinationen med hensyn til eksempelvis opladning og motorvejskøer.

Dette foregår på bilens store og nemt betjente infotainment-skærm, hvorfra du også styrer bilens øvrige funktioner såsom lyd, klima og køreindstillinger.

Artiklen fortsætter under billedet...
Foto: NissanFoto: Nissan  

Med e-4ORCE er på du på den måde sikret en behagelig, sikker og tryg rejse uden unødvendige forsinkelser.

Og det er guld værd, ikke mindst på køreture i Europa. Med eller uden børn på bagsædet. Og uanset, hvor langt du skal.

Læs mere om Nissan e-4ORCE eller dyk ned i den nye Nissan Ariya her.