ANNONCE:

Nu i Danmark: Kør elektrificeret - men uden opladninger

For første gang kan du nu købe bil med den banebrydende e-POWER teknologi i Danmark. Læs her, hvad det betyder for køreegenskaber og komfort i den nye Nissan X-Trail med plads op til syv personer.

Lad os starte med det vigtigste først. Nemlig en forklaring på, hvad den banebrydende teknologi e-POWER, der i Danmark kun findes i Nissans nye X-Trail, dækker over.

Kort fortalt er e-POWER udviklet af Nissan og betyder, at biler med det nye system har både har en benzin- og en elmotor. Men modsat hybridbiler drives Nissan X-Trail med e-POWER altid af elmotoren – også selvom der ligger en benzinmotor under kølerhjelmen.

På den måde fungerer Nissan X-Trails tre-cylindrede turbomotor som generator, der genererer strøm til et batteri på 1,8 kWh.

Den unikke teknologi bruger tilmed energien fra opbremsninger til at oplade batteriet, hvilket i praksis betyder, at man genbruger energien, så der spares på brændstoffet.

Det er smart, og fordi Nissan X-Trail med e-POWER udelukkende drives af sin elmotor, får man elbils-følelsen med solid acceleration, automatgear og muligheden for at accelerere og bremse udelukkende ved brug af speederen. Alt sammen uden at skulle lade bilen op.

Artiklen fortsætter under billedet...
Foto: NissanFoto: Nissan  

X-Trail i flere versioner
Den nye Nissan X-Trail fås i flere versioner, hvor man foruden e-POWER-systemet kan vælge en såkaldt mild-hybrid-udgave, der har en 1,5-liters turbomotor med variabel kompression, der trækker hjulene på konventionel vis.

Denne udgave trækker op til 2000 kg på krogen, og drivlinjen er udstyret med 12 V-mild-hybrid-teknologi, der leverer supplerende drejningsmoment, forlænget standsning i tomgang, hurtig genstart og standsning af motoren i rullefunktion, hvilket gavner både brændstoføkonomien og CO2-emissionerne.

Læs mere om Nissan X-Trail med med e-POWER-teknologi her.

10.000 gange hurtigere
Skal køreoplevelsen være ekstra stabil og kontrolleret, kan man også overveje X-Trail med Nissans helt nye firehjulstræksystem e-4ORCE.

Det kraftfulde system har to elmotorer med en samlet ydelse på 213 hk (157 kW) takket være en 94 kW-motor på bagakslen, der gør det muligt at accelerere fra 0-100 km/t på kun syv sek. Og fordi der er tale om elmotorer, er det ikke bare hurtigt – det er også behageligt.

Artiklen fortsætter under billedet...
Den banebrydende e-POWER-teknologi betyder, at du kan køre med følelsen af en el-bil - men uden opladningen. Foto: NissanDen banebrydende e-POWER-teknologi betyder, at du kan køre med følelsen af en el-bil - men uden opladningen. Foto: Nissan  

Systemet har desuden en 10.000 gange hurtigere momentrespons på baghjulene i forhold til et mekanisk 4WD-system. Dertil bidrager den konstante momentfordeling og en nærmest perfekt vægtbalance til sikre køreegenskaber under alle vejrforhold og høj kørekomfort. Med e-4ORCE kan du desuden trække 1850 kg. på krogen.

Syv sæder og høj sikkerhed
Plads skal der til, og for nogle er det både rart og nødvendigt med ekstra sæder i bilen. Og ønsker man syv sæder, koster den ekstra sæderække kun 10.000 kr. ekstra. Den ekstra sæderække er tilgængelig på mild hybrid og e-POWER med e- 4ORCE varianterne.

Sikkerhed er naturligvis også vigtigt, og her har Nissan X-Trail fået flotte fem stjerner i Euro NCAP, hvor særligt beskyttelsen af både børn og voksne passagerer får høje karakterer.

Artiklen fortsætter under billedet...
Med plads op til syv personer, skal hele familien nok kunne klemme sig ind i Nissan X-Trail. Foto: NissanMed plads op til syv personer, skal hele familien nok kunne klemme sig ind i Nissan X-Trail. Foto: Nissan  

Eksempelvis er den nye X-Trail udstyret med en ny midter-airbag for større sikkerhed ved sidekollisioner.(Link til undersøgelsen her)

Med andre ord er der meget at glæde sig til ved den nye Nissan X-Trail. Og prisen starter fra blot 449.990 kr. for Mild hybrid og fra kr. 499.990 for e-POWER

For priser og mere information om den nye Nissan X-Trail kan du læse mere her