ANNONCE:

 

Reklame For Nicorette

For mange forælder er fødslen af deres barn det lykkeligste øjeblik i deres liv. Men når familien bliver udvidet med en lille ny, er det samtidigt et oplagt tidspunkt, at sige farvel til en dårlig vane. Nemlig tobakken.

Livet som forælder er nemlig på mange måder også en ny begyndelse, og der er mange gode grunde til, at den bør være røgfri. Både for din egen og for barnets skyld.

Som forælder skal man være der for sine børn hele livet, og man bør derfor passe bedst muligt på sig selv. Tobaksrøg er skadeligt for både børn og voksne, og selv ret små̊ børn ved desuden godt, at det er farligt at ryge, hvorfor de kan blive bekymrede, hvis de ser deres far ryge.

Kort sagt er mange gode grunde til kvitte som tobakken, når du skal være forælder, men hvis du ikke er helt overbevist endnu, får du her yderligere fem gode grunde til at stoppe.

Du er et forbillede

Som forælder er du automatisk et forbillede for dit barn, og han eller hun vil kigge til dig utallige gange gennem livet for at lære af dig. Undersøgelser viser, at det også gælder ift. rygning. Hvis far eller mor ryger, er der nemlig en større risiko for, at de selv begynder. Så hvis du gerne vil undgå, at dit barn arver din dårlige tobaksvane, bør du holde op hurtigst muligt.

Få mere luft
Børn elsker at lege, og allerede fra de er helt små, vil de gerne kravle, rulle og løbe rundt. Især sammen med deres far. Hvis du stopper med at ryge, vil du få mere luft og overskud til de fysiske lege, og du kan være nærværende med barnet uden afbrydelser for at holde rygepause.

Brug pengene på barnet

Ryger man 10 cigaretter hver dag, koster det med de nye prisstigninger over 9.000 kr. om året. Det er mange penge, som man - i stedet for at ryge dem op - kan vælge at sætte ind på barnets børneopsparing.

Starter du opsparingen tidligt, vil barnet have over 100.000 kr. på kontoen, når det fylder 12 år. Du kan selvfølgeligt også vælge at bruge pengene på gaver og fællesoplevelser, så I får en masse gode minder sammen.

Tobaksrøg er farligt for børn

Små børn er meget sårbare over for tobaksrøg, fordi barnets luftveje, lunger og organer ikke er færdigudviklede, og deres forsvarssystem mod de kemiske stoffer, der findes i tobaksrøg, er derfor anderledes end hos voksne.

Og det skal man tage alvorligt. Børns luftveje er snævre, og når slimhinderne bliver irriterede af tobaksrøg og hæver op, bliver det sværere for barnet at trække vejret. Børn, der er udsat for tobaksrøg, bliver oftere syge og har en øget risiko for bronkitis, lungebetændelse, astma, nedsat lungefunktion og vejrtrækningsproblemer.

Slip for den dårlige samvittighed

Som nybagt far vil de fleste nok gerne være den bedste version af sig selv. Rygning er for mange forbundet med dårlig samvittighed, fordi man godt ved, det er skidt for både en selv og sine omgivelser.

Hvis du dropper tobakken, slipper du for den dårlige samvittighed, og du kan i stedet fokusere al din energi på at være der for din familie. De vil helt sikkert også synes, du er supersej, hvis du dropper den dårlige vane.

For mere information se www.nicorette.dk DK/NI/19-1466a