ANNONCE:

Ægtemandens sygdom fik Anne-Grethe til at kvitte cigaretterne

Ægtemandens pludselige sygdom åbnede Anne-Grethes øjne for, at rygning faktisk kan slå ihjel. I dag er livskvaliteten vokset, og så er de i øvrigt begge blevet bedre til Square Dance

Annonce

Anne-Grethe var 14 år, da hun tændte sin første cigaret, og det skulle blive begyndelsen på et liv med røg. Hun blev nærmest afhængig med det samme, og de 4-5 cigaretter om dagen blev hurtigt til 20, som hun fortsatte med gennem hele sit voksne liv.

I dag er hun røgfri og lever uden den daglige trang til cigaretter, men der skulle et drastisk wake-up call til, før hun indså den virkelige sundhedsrisiko ved at fylde lungerne med røg fra 20 cigaretter hver eneste dag.


”For fire et halvt år siden fik min mand konstateret KOL, og der blev vi enige om, at der skulle ske noget. Så vi meldte os sammen til et rygestop-kursus, og sammen med Nicorette plaster, har det hjulpet utrolig meget.”

En bedre Square Dancer uden røg
I dag har Anne-Grethe og hendes mand permanent skoddet cigaretterne, og hun kan i dén grad mærke forskel i hverdagen.

” Vi danser i Køge Square Dance klub og jeg må sige, at jeg bare har fået meget luft. Det har virkelig betydet meget. Det har jeg aldrig lagt mærke til før,” fortæller hun uden at være forpustet efter en svingom i danseklubben. Og der er god grund til at smile, for livskvaliteten er blot steget stødt, siden ægteparret tog beslutningen om, at cigaretterne ikke længere skulle fylde i deres tilværelse.

Anne-Grethe anbefaler alle at forsøge et rygestop-kursus, og hun har et godt råd.

”Det kan være hårdt at gøre alene, så jeg vil råde alle til at finde nogen at gennemføre et rygestop sammen med. Jeg havde min mand, og vi gjorde det sammen. Og så havde vi Nicorette. Det har været alletiders,” konkluderer hun smilende.

null
Anne-Grethe blev betalt af producenterne af Nicorette for den tid, der blev brugt til optagelse af denne video. For mere information se www.nicorette.dk DK/NI/19-1464a