ANNONCE:

Helårs- eller vinterdæk? Se hvad der passer bedst til dit behov

For nogle kan det betale sig at købe et sæt helårsdæk til bilen. Andre er ganske enkelt nødt til at skifte til vinterdæk, når vi rammer de kolde måneder. Uanset hvad du har behov for, har Michelin dækket til dig. Og i denne artikel kan du finde ud af, om det er helårs- eller vinterdæk, du skal sætte på bilen.

Der findes mere end 2,5 millioner personbiler i Danmark (kilde: Danmarks Statistik). Det betyder, at der for mere end 2,5 millioner bilejere er det samme dilemma, når sæsonerne skifter: Hvilke dæk skal der på?

Og lad os lige få det på plads med det samme: Du skal IKKE bare beholde sommerdækkene på hele året.

Mange skifter hvert år derfor mellem sommer- og vinterdæk. Samtidig bliver det dog mere og mere populært at vælge de såkaldte helårsdæk, som – ja – kan bruges hele året.

De er lige gode, men…

Den ene dæktype er ikke bedre end den anden. De kan bare noget forskelligt.

Derfor er det heller ikke alle danskere, der rent faktisk får dækket deres behov med et helårsdæk.

Dit kørselsmønster i dagligdagen er altafgørende.

For nogle danskere er det stadig det bedste og sikreste(!) valg at smide vinterdæk på bilen, når kulden kommer. Men for andre er det i stedet helårsdækket, der er det mest fornuftige valg.

Så hvad er mulighederne?

Skal du gå med eksempelvis Michelins CrossClimate+ helårsdæk?

Eller er det i stedet vinterdækket Michelin Alpin 6, der skal til for at sørge for sikker kørsel på vinter-vejene?

Kort sagt: Ved du rent faktisk, hvornår du kan eller skal vælge det ene dæk frem for det andet?

Hos Michelin vil de for alt i verden sørge for, at du har de bedste dæk til rådighed - uanset dit behov. Det fortæller salgsdirektør hos Michelin, Claus Chouhan.

- Vi hos Michelin vil helst sælge sommer & vinterdæk da man derved får den mest optimale løsning til årstiden. Men vi må samtidig konstatere, at der er et behov i markedet for et dæk der kan håndtere begge sæsoner. Og her er helårsdækket et bedre alternativ end at køre på sommer eller vinterdæk hele året, siger Claus Chouhan og fortsætter:

- Med den teknologi vi/Michelin har lagt i vores CrossClimate har vi skabt et dæk som er blevet et referencedæk for helårsdæk i branchen. Bilister med et begrænset kørselbehov og som kan lade bilen stå i tilfælde af vedvarende vinterforhold, har især taget helårsdækket til sig. Og med tanke på de seneste års milde vintre er interessen for helårsdæk steget yderligere.

Hvis du er bare den mindste smule i tvivl, er det en god idé at læse videre. Her giver vi dig nemlig en guide til, hvad DU har behov for.

Michelin har både helårs- og vinterdæk til dig – uanset hvad du har behov for.

 

Kan du nøjes med et sæt dæk om året?

Lad os starte med at se på helårsdækket. For nogle danskere kan helårsdækket nemlig være en kærkommen mulighed for at spare penge. Udover at du kun har ét sæt dæk, slipper du også for at sende bilen på værksted for at få dækkene skiftet.

Først og fremmest er du nødt til at bruge et godt helårsdæk som for eksempel Michelin CrossClimate+.

Et Michelin CrossClimate+ er perfekt til dig, der har en høj grad af fleksibilitet i hverdagen. Et godt helårsdæk er nemlig fint til de kolde måneder, men selv de bedste på markedet kan møde udfordringer på veje med sne.

For at kunne bruge et helårsdæk som Michelin CrossClimate+, skal du derfor have mulighed for at lade bilen stå, hvis der er sneglatte veje på menuen. Om alternativet hedder offentlig transport eller gå-ben, er op til dig.

Til gengæld kan du helt roligt trille af sted, hvis der bare er almindelig tør eller regnvåd vej. Her er Michelin CrossClimate+ nemlig blandt de absolut bedste helårsdæk, du kan finde. Faktisk klarer det sig også ganske fint på lidt isglatte veje. Det er altså i snevejret, du skal lade bilen stå. Og med de milde vintre, vi har set de seneste par år, står du altså med gode muligheder for at kunne tage bilen på arbejde de flest vinterdage.

Michelin CrossClimate+ er samtidig god ved brændstofforbruget og har lav slitage på dækket. Men husk, husk, husk:

Michelin CrossClimate+ kan bruges langt størstedelen af året. Men for at kunne bruge helårsdæk, skal du have et alternativ til bilen på dage med snevejr.

null


Michelin CrossClimate+ er til dig, der har en fleksibilitet i hverdagen, som giver dig muligheden for at stille bilen derhjemme, når der er snedækkede veje. Foto: Michelin

Hvis du skal bruge bilen HVER dag

Det er nu engang ikke alle danskere, som bor i gå-afstand fra jobbet, eller som har offentlig transport lige rundt om hushjørnet.

Hvis du er nødt til at tage bilen for eksempelvis på komme på arbejde, foretage indkøb eller for at køre børn til fritidsaktiviteter, er beskeden klar:

Du skal have vinterdæk.

Og ligesom med helårsdækket, er det meget vigtigt, at det er et godt et af slagsen. Som eksempelvis vinterdækket Michelin Alpin 6, der er blandt de allerbedste på markedet.

Modsat et helårsdæk – og selvfølgelig også sommerdæk – kan Michelin Alpin 6 sørge for, at du kan køre på sneglatte veje.

Samtidig er du nødt til at have et dæk på bilen, der kan klare de lavere temperaturer, vi har om vinteren. Her kan det hårde gummi i sommerdæk nemlig komme på prøve – også selvom der ikke er sne.

Michelin Alpin6 er blandt de allerbedste vinterdæk på markedet, og virker på meget mere end ’bare’ sneglatte veje.

Det fungerer nemlig også godt, når vejene er tørre og regnvåde – altså hvis vi igen får en mild vinter. Samtidig er det godt for brændstofforbruget, har lav slitage og høj komfort.

Kort sagt alt, hvad du ønsker dig i et vinterdæk. Så kan du med ro i sindet starte bilen og klare dagens gøremål.

Hvis du går med planer om at tage på vinterferie i kolde områder som for eksempel Sverige og Norge – i det omfang som coronakrisen nu engang tillader det – er det også på med vinterdækkene.

null


Hvis du er nødt til at tage bilen selv på dage med farlige veje, er Michelin Alpin 6 en sikker vinder - i mere end én forstand. Foto: Michelin

Hvor afhængig du er af din bil, er altså afgørende for, hvilket dæk, du skal bruge. Og i sidste ende er det et spørgsmål om behov og sikkerhed.

Så hvis du kan lade bilen stå på dagene med snevejr, kan du læse mere om helårsdækket Michelin CrossClimate+ her.

Hvis det er et vinterdæk, du har behov for, kan du i stedet se, hvor du kan få Michelin Alpin 6.

 

God tur til vinter.