ANNONCE:

Du kan faktisk køre bæredygtigt - og spare penge samtidig

Det kan betale sig at tænke bæredygtigt, når det kommer til din bil. Mindre brændstofforbrug betyder mindre CO2-udledning og er samtidig godt for din pengepung. Bæredygtighed viser sig altså virkelig som vejen frem. Og nu kan du endda sætte bæredygtige dæk på din bil.

Rigtig mange danskere er allerede i fuld gang med at lave ændringer i deres hverdag til gavn for miljøet. Uanset om det er ved at droppe plastikposer, indføre vegetardage eller ved at køre elbil, er bæredygtighed blevet trendy.

Det er ingen hemmelighed, at transport står for en rigtig stor del af verdens CO2-udledning. Faktisk er det den næststørste udleder på verdensplan, og netop derfor er det et af de vigtigste steder, du selv kan gøre en stor forskel.

Og det er ikke kun ved at skifte til en elbil. Dækkene på din bil kan spille en stor rolle for din bæredygtige indsats. Nu har Michelin lanceret det nye MICHELIN e.PRIMACY-dæk, der kan hjælpe med at skære ned på din CO2-udledning.

Dine dæk er storforbruger af brændstof
Ja, det er faktisk ikke en hel ubetydelig del af brændstofforbruget, der ligger hos dækkene på din bil. 1 ud af 5 tankfulde, for at være mere præcis. Derfor kan det være en rigtig god idé at kigge på mere bæredygtige dæk, som eksempelvis MICHELIN e.PRIMACY, hvis du vil gøre noget godt for miljøet.

MICHELIN e.Primacy er CO2-neutralt på købstidspunktet og indeholder en større andel af biomaterialer. Det kan desuden hjælpe på bilens brændstofforbrug og reducerer CO2-emissionerne med 174 kg i løbet af den tid, du bruger det. Kort fortalt svarer det til en CO2-neutral rejse Paris-Warszawa tur-retur eller brændstof for godt og vel 600 kr.

Desuden forlænger dækket rækkevidden med 30 km i gennemsnit for en el- eller hybridbil, der har en rækkevidde på 400 km. Så har du allerede taget det næste bæredygtige skridt, er der endnu flere fordele. Læg oveni alt dette en fænomenal bremseevne på våd vej og lang levetid, og du har et dæk, der både er god for miljøet og for din sikkerhed på vejene.

null
Sikkerheden er i top med MICHELIN e.PRIMACY - også i vådt føre. Foto: Michelin

Dette kan du også gøre
Hvis du virkelig vil op i de store besparelser på CO2 og brændstof, kan dækkene dog ikke stå alene. Det er selvfølgelig oplagt at skifte benzin- eller dieselbilen ud med en el- eller hybridbil, men din kørsel på vejene har også rigtig stor betydning.

Højere gear, jævn acceleration og at være forudseende i trafikken er alt sammen med til at reducere mængden af CO2, du udleder, når du kører – og det hjælper desuden også med at reducere antallet af trafikulykker og brændstofforbruget.

Dækkene kan også gøre en stor forskel. Hvis du bruger dine dæk helt ned til den mindste lovlige mønsterdybde, som er på 1,6 mm, ville der gå 400 millioner (!) færre dæk til spilde hvert år. Det ville betyde, at CO2-emissionerne ville blive reduceret med hele 35 millioner tons.

Også her er MICHELIN e.PRIMACY et oplagt valg. Efter 30.000 kørte kilometer formår det stadig at være ekstremt effektivt, og så har det fortsat høj sikkerhed med en enestående kort bremselængde på våd vej.

null
Det kan virkelig betale sig at tænke over din kørsel, når du sidder bag rattet. Både for miljøet og din egen økonomis skyld. Foto: Getty Images

Det kan også være en god idé at holde øje med lufttrykket i dækkene. Det rigtige tryk giver både bedre køreegenskaber, mindre rullemodstand og højere sikkerhed – og så er det også med til at mindske dit brændstofforbrug.

Hvis du også vil være med på den grønne bølge, kan du læse mere om MICHELIN e.PRIMACY lige her.
Og husk de gode råd til den bæredygtige kørsel. Det gavner både miljøet og din økonomi.

Dette er en sponseret artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med Michelin.

Michelin.png 

Hvad er annoncørbetalt indhold?