ANNONCE:

Styrk børns madmod og bekæmp madspild med mejeri

Af Trine Møhring Larsen

Kampen mod madspild står højt på dagsordenen hos mange forbrugere, ikke mindst børnefamilierne, og derfor kan det være ekstra vigtigt at tænke kreativt i køkkenet. 

Danskerne har længe har haft en stærk tradition for at nyde mejeriprodukter, og disse kan være nøglen til både at skabe madglæde hos børnene og samtidig mindske mængden af spildt mad. Ved at genanvende madrester og tilføje en smule fantasi kan du forvandle simple ingredienser til nye og spændende retter, der tilfredsstiller smagsløgene og mindsker belastningen på miljøet. 

Giv madrester nyt liv med mejeri
I jagten på at bekæmpe madspild er det afgørende at forstå, hvor vigtig en rolle mejeriprodukter kan spille. Mælk, ost, yoghurt og andre mejerivarer indeholder ikke kun visse næringsstoffer, de kan også fungere som alsidige ingredienser i en lang række retter.

Fra cremede pastaretter til lækkert bagværk – mulighederne er uendelige, når det kommer til at udnytte dine mejeriprodukter i køkkenet. 

Leg med børn (og mad)
Børn er ofte kræsne, når det kommer til mad, men ved at inddrage de små i madlavningen og præsentere dem for kreative, farvestrålende måltider, kan du vække deres madglæde og lyst til at eksperimentere med nye smage. 

null

Giv dine tørre pizzarester nyt liv ved at tilføje lidt ekstra ost og nogle flere grøntsager. Du kan også forvandle en simpel frugtsmoothie til en lækker, cremet dessert ved at tilføje en skefuld yoghurt og en smule honning. Dette vil uden tvivl være et hit hos familiens yngste smagsdommere. 

Som en del af kampagnen ”Mælk er for fremtiden” har Mejeriforeningen udviklet en digital køkkenassistent, der gør det nemt for dig at tage børnene med i køkkenet, når resterne fra køleskabet skal trylles om til lækre retter, der også skaber madglæde hos børn.

Giv den et skud lige her.

Inspirer til gode vaner
Ved at lære vores børn at bruge fantasien og at turde prøve ting af i køkkenet, giver vi dem nogle vigtige køkkennæssige færdigheder og værdier, som vil gavne dem hele livet. Samtidig lærer vi dem, hvordan man tænker over, hvad - og hvor meget - man forbruger.

null

Så næste gang du står i køkkenet med dine børn og en rest af grøntsager, kød eller ris, så slip kreativiteten løs og tilsæt f.eks. en smule mælk, ost eller yoghurt for at skabe et nyt og spændende måltid, mens I får brugt jeres rester.

Heldigvis er der nu kommet en digital opskriftsassistent, der med brug af kunstig intelligens hjælper dig med at sammensætte lækre retter baseret på resterne i dit køleskab. 

Du kan prøve den digitale opskriftsassistent lige her og se, hvad du kan få ud af resterne i dit køleskab.

Om Mælk er for fremtiden:

Mælk er for fremtiden er navnet på en kampagne fra Mejeriforeningen, som ønsker at illustrere, hvordan mejeriprodukter kan være med til at tilføre smag til grønne retter og samtidig inspirere til, hvordan vi i de danske husholdninger kan minimere vores madspild.