ANNONCE:

Små-investorer vælter aktiemarkedet - Sådan gør de

Der sker ekstraordinære ting på børsmarkedet i øjeblikket. Ikke alene er aktierne steget kraftigt over en bred kam i de seneste måneder. Men nu er små, ubetydelige aktier også pludselig begyndt at skyde op med flere hundrede procent på få dage.

Udsvingene udnyttes af små-investorer, der via hjemmecomputeren og en online broker, som for eksempel handelsplatformen Markets, hurtigt kan komme ud og ind af markedet.

De ekstraordinære stigninger i aktiemarkedet skyldes flere ting: For det første er verdens centralbanker begyndt at trykke nye penge som aldrig før. Og for det andet er små, private investorer begyndt at rotte sig sammen mod de store banker og hedgefonde.

Det sidste skaber pludselige enorme stigninger i ellers helt oversete aktier.

Det mest kendte eksempel er GameStop-aktien, der steg med over 3000% i løbet af januar måned. Havde man investeret 10.000 kroner i aktien, ville man derfor kunne tjene over 300.000 kroner på få dage. GameStop er dog blot det mest kendte eksempel af mange.

Andre eksempler er: AMC, der steg ca. 900%. BlackBerry, der steg 500% og Koss, der steg vilde 6000% i en periode på kun tre uger.

Prøv selv hos Markets

Det er første gang i historien, at små private investorer er i stand til at konkurrere med de store banker og hedgefonde.

De private investorer handler via deres handelsplatforme fra deres private hjem, f.eks. handelsplatformen Markets.

 

 

null
Aktiehandel er rykket online, og kan i dag ske hjemme fra din egen stue på eksempelvis Markets.com. Foto: Pexels.com

Men det er ikke kun aktierne, der rammes af hype. I starten af februar blev hundredtusindvis af småinvestorer over hele verden enige om at købe sølv. Idéen var at drille de store banker, der ellers satsede på, at sølvprisen ville falde. Indsatsen betalte sig. Hen over en weekend blev der lagt så mange ordrer ind på sølv, at værdien steg 10% mandag morgen.

Sådan sker det
Når de små investorer bliver enige om at købe op i samlet flok sker det via de sociale medier. Især Twitter og Reddit bliver brugt til at koordinere køb og salg. Flere værktøjer på nettet kan samtidig vise, hvilke aktier de mange mennesker på de sociale medier taler om lige nu.

Selve handlerne sker fra hjemmecomputeren via en egnet handelsplatform, hvor man både kan handle aktier, valuta og råvarer. En af de populære handelsplatforme er Markets, der er reguleret af CySEC og derfor har tilladelse til at drive børsvirksomhed i hele EU og Danmark.

Markets bliver brugt, fordi man både kan handle helt almindelige aktier på platformen, men også råvarer såsom sølv, guld, olie og en lang række valutaer.

Når man handler på den måde, er det vigtigt, at man kender risikoen. Handelsplatformen Markets gør det muligt at indsætte automatiske stops, så man kan komme ud i tide, hvis markedet pludselig falder. Men man skal samtidig sætte sig godt ind i tingene, og man skal aldrig handle for mere, end man kan tåle at tabe. Forholdene på aktiemarkedet ændrer sig hele tiden, og det tager tid at lære at handle på den mest effektive måde.

Men forstår man strategien og risikoen, kan man være heldig at komme med på de gode kursbølger.

Sådan åbner du en konto hos handelsplatformen Markets

Indholdet i denne artikel er til information, og det skal ikke betragtes som investeringsrådgivning

Dette er en sponseret artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med Markets.

markets.com - logo.png 

Hvad er annoncørbetalt indhold?