ANNONCE:

Det kræver mere end bare at lukke døre i – hvad vil du gøre?

Har du nogensinde tænkt over, hvordan hverdagen ser ud i Danmarks fængsler? Nu kan du selv prøve det af i en række ’missioner’, som danske fængsels- og transportbetjente kan stå i. Du kan måske blive overrasket over, hvordan nogle af de indsattes problemer ligner dine egne. Og måske du endda selv får mod på at prøve livet som fængselsbetjent?

Bag murene i de danske fængsler gemmer sig en verden og hverdag, de færreste af os kender til. Eller hvad?
Nogle udfordringer i et fængsel kan ligne dem, du kender fra din egen hverdag

Andre problemer ser du kun i fængslerne. I dette spil kan du selv prøve kræfter med seks forskellige udfordringer, der kendetegner livet i de danske fængsler. Og dermed også, hvad de danske fængsels- og transportbetjente hver dag kan stå i.

Du kommer til at stå med nogle meget virkelige udfordringer. For livet uden for fængslet går videre, mens den indsatte tager sin straf. Og det betyder, at du ofte vil være den, der skal håndtere og levere hverdagens udfordringer til én, der er afskåret fra hverdagen: den indsatte.

Prøv spillet her - eller læs nærmere om missionerne nedenfor.

Hverdagens problemer – men alligevel anderledes
I første mission står du med et problem, mange uden for fængslernes mure også har haft: Skilsmisseparret og barnets besøg på fødselsdagen. For ja, selvfølgelig kan det også ske i fængslet, at eksen nægter at lade barnet besøge på fødselsdagen. Men her er det DIG som fængselsbetjent, der skal levere beskeden til den indsatte. Så hvad gør du?

Det bliver ikke ligefrem nemmere i anden mission. Her er der også store følelser på spil, for en indsat har en syg morfar, han gerne vil snakke med. Men hvad skal du gøre, når morfaren ikke er på den indsattes liste over folk, han kan ringe til? Det rigtige valg er ikke nemt at træffe, men situationen er meget virkelig – så du skal vide, hvad du skal gøre.

Artiklen fortsætter efter videoen...

 

Der skrues op for dramatikken
I den tredje mission bliver der skruet op for det klassiske ’fængselsdrama’. Alarmen går, men en af de indsatte nægter helt og aldeles at gøre, som han skal og bliver bedt om.

Her kan der virkelig være fare på færde, og det rigtige valg har betydning for både din egen, dine kollegers og endda den indsattes sikkerhed. Så tænk godt over dit næste træk. Især fordi, du skal svare rigtigt i denne mission for at få adgang til mission 4.

Her skal du med på ledsaget udgang. Det har den indsatte og familien glædet sig til – men det har hans venner også.

Derfor kommer de forbi, og de har taget festhumøret med. Det er dog ikke nødvendigvis en god idé, og derfor skal du nu tage stilling til, hvordan du bedst sørger for at holde den ledsagede udgang på sporet.

Udfordringerne vokser
Arbejder du i kriminalforsorgen, kan du også være andet end fængselsbetjent. Du kan også være transportbetjent, hvor du – som navnet antyder – står for at transportere de indsatte. Det er lige præcis scenariet i Mission 5, hvor en indsat lige har fået en lang dom. Noget, han reagerer meget kraftigt på, da han er på vej tilbage til arresthuset. Det er nu dit job at håndtere situationen rigtigt – men hvad indebærer det?

null
Efter hver mission vil du få en 'debriefing', hvor en fængselsbetjent fortæller, hvad der er den rigtige løsning. Foto: enverdenindenfor.dk

I den sjette og sidste mission i spillet, går det for alvor vildt for sig bag murene. En indsat er gået i amok i sin celle og siger, han har våben. Nu handler det om at få kontrol over situationen og den indsatte, for ligesom i Mission 3 drejer det sig om både den indsattes, din og dine kollegers sikkerhed. Men denne gang er situationen helt anderledes, så det er dine valgmuligheder også. Det handler om at holde hovedet koldt – akkurat som hvis du stod i samme situation i den virkelige verden.

Og så alligevel. For i spillet er det situationer fra den virkelige verden, du skal reagere på. Som fængsels- eller transportbetjent skal du både håndtere de følsomme sider af et menneskes liv, som både sker for folk i og uden for fængslet. Men andre situationer ser du kun bag murene.

Prøv spillet ’En Verden Indenfor’ her

Det er altså en helt særlig hverdag, hvor din rolle både er at være en støtte for de indsatte, men også være den der holder hovedet iskoldt, når de indsatte får en situation til at spidse til. Kort sagt: To dage er ikke ens.

Lyder det som et job for dig?
Så søg ind på uddannelsen som enten fængselsbetjent eller transportbetjent.

Der er ansøgningsfrist den 17. januar 2022.

Du kan også høre nuværende fængsels- og transportbetjente fortælle om jobbet her.

Dette er en sponseret artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med kriminalforsorgen.

 

Hvad er annoncørbetalt indhold?