ANNONCE:

Rekord: Derfor er hver tredje nye bil en elbil

Af Alexander Højfeldt Lund

Salget af nye elbiler er eksploderet. En af årsagerne til det øgede salg er, at det er blevet nemmere og billigere at køre elbil.

Året 2023 satte en eftertrykkelig rekord, når det kommer til elbiler. Faktisk blev salget af elbiler fordoblet på et år, og andelen af det samlede bilsalg steg fra 19,6 procent i 2022 til 36,1 procent i 2023.

Gunstige priser og en solid dansk økonomi har fået elbilsalget til at eksplodere. Samtidig er det blevet langt nemmere at eje og køre elbil, især fordi ladenetværket er blevet kraftigt udvidet, og fordi hjemmeladere til indkørslen er blevet langt mere tilgængelige. 

Det forklarer Mads Degn, Founder & COO hos Greenbow, der udbyder hjemmeladeløsninger.

- En stor fordel ved at have en elbil er, at du kan oplade den derhjemme. Hvis du har været vant til en benzin- eller dieselbil, vil det være en helt ny verden, der åbner sig for dig, hvor du ikke er nødt til at køre på tanken, når bilen er ved at være tom. Du kan bare parkere den i indkørslen, koble kablet til, og så lader den op, mens du sidder indenfor, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet...
Hjemmelader på væggen - Foto GreenbowHjemmelader på væggen - Foto Greenbow


En pengepungsvenlig løsning
Yderligere er en hjemmeladeløsning fra Greenbow en billig ordning. Som ny elbilsejer er tommelfingerreglen, at husstandens elforbrug fordobles, men mange elbilsejere kan spare penge ved at vælge en forbrugsafregnet ladeløsning fremfor fast pris.

- Vores elaftale er variabel timepris - det betyder, at prisen skifter time-for-time, og du som elbilsejer kan udnytte prislommerne til at lade billigst muligt op, siger Mads Degn.

Modsat en fastprisaftale vil du med en ladepakke fra Greenbow komme til at betale et lavt månedligt abonnement og forbrugsafregnet strømforbrug. Du får refusion på 95øre/kWh, og med elaftalen, som medfølger i ladepakken, får du strøm til indkøbspris. Dermed har du de bedste forudsætninger for at opnå den mest optimale ladepris.

Klik her og prøv Greenbows beregner og find hurtigt ud af hvad dine månedlige omkostninger til opladning vil løbe op i. Måske er det billigere at køre på el end du tror?

Prøv beregneren her.

Ingen skjulte gebyrer
Alle udbydere af ladeløsninger køber strøm ind til samme pris på elbørsen, men som de eneste har Greenbow ingen skjulte gebyrer, for de tager intet pristillæg - og som kunde betaler du derfor kun, hvad Greenbow betaler.

- Som almindelig elbilejer bruger man 8.000 kWh på bil og bolig om året, så selv et tillæg på beskedne 10 øre pr. kWh vokser til næsten 1.000 kr. hvert år. Det slipper man for at betale hos os, siger Mads Degn.

300.000 ladestandere
Samtidig er det også blevet langt nemmere at oplade sin elbil uanset, hvor man er både i Danmark og i udlandet.

Greenbow tilbyder nemlig via sin app et fuldt overblik over ladepunkter. Og et hurtigt kig i appen viser, at Danmark faktisk har flere ladepunkter pr. elbil end Norge, som ellers er et land kendt for at være meget venligtsindet, når det kommer til elbiler.

Men det er ikke kun i Danmark, at du kan få et overblik over ladestandere, fortæller Mads Degn.

- Vi har nemlig også samlet overblikket over 300.000 ladestandere i hele Europa i vores app. Skal du have elbilen med på ferie, vil det derfor være nemt for dig at finde frem til den nærmeste ladestander, siger han.

Nem installation
Men hvad med installationen af ladestanderen derhjemme? Det har Greenbow også gjort nemt. Når du bestiller hos Greenbow, sørger de for installationen - uanset om du skal have ladeløsning for første gang eller hvis du skal have udskiftet din eksisterende ladeboks til deres. 

Inden du får sat en oplader til din elbil op, skal du overveje, hvor den skal sidde henne på din bolig. Den kan sidde på en husmur eller i din garage. Boksene er generelt små og i et stilrent design, så de ikke stikker for meget ud.

Efter din bestilling afholder du et videomøde med en installatør. Her gennemgår I din installation, med fokus på hvordan du ønsker den udført, samt finder datoen til din installation, forklarer Mads Degn. 

- Vi ved, at prisen for at komme i gang er vigtig for dig. Derfor holder vi den så lav som muligt, uden at gå på kompromis med en professionel installation på højt niveau, siger han.

Prøv Greenbows beregner her.