ANNONCE:

Pizza og pølser: Se de lækre grillopskrifter

Solen og de lunere temperaturer begynder endelig at vise sig igen, hvilket for mange betyder, at grillen nu findes frem igen. Derfor får du her fire lækre og nemme grillopskrifter lige til at gå til med alt fra sprøde pølser over pizzaer til saftig salsa.

Foråret er på vej og mange længes nu efter duften af grill og ikke mindst gode grillpølser. Og der findes mange nye og spændende måder at nyde den gode danske pølse på - eksempelvis ved at have fokus på sæsonens grøntsager og urter som lækkert tilbehør.

Den kommende tid er det bl.a. ramsløg, nye kartofter og asparges, der gør sin entre på marker og enge, og sammen med lækre pølser fra GØL er der således mulighed for at blande traditioner med nye opskrifter baseret på sæsonens smagfulde lækkerier.

Det får du herunder fire lækre bud på, hvordan du kan gøre. Velbekomme!

Vil du vide, hvordan du tilbereder de perfekte pølser, kan du blive klogere med GØLs store pølseguide lige her.
 

Grillpølser med grillede asparges og rygeost serveres med sprøde fladbrød med ramsløg og feta

Både grillpølser og asparges er oplagte at grille henover sommeren. Her får du en lækker opskrift, hvor asparges grilles med rygeost for ekstra god smag. Dertil serveres fladbrød med ramsløg og feta. Opskriften er til to personer.

Artiklen fortsætter under billedet...
null  

Ingredienser
1 pk. GØL Grillpølser

SALSA
½ rødløg, hakket
1 tomat, skåret i tern
3 blade ramsløg, snittet
2 spsk. olivenolie
1 spsk. eddike
1 nip citronskal, revet fint
Salt og peber

GRILLEDE ASPARGES M. RYGEOST
1 bdt. asparges, skyllet og brudt med roden
50 g rygeost
50 g fløde
¼ fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 drys løvstikke
1 drys salt

FLADBRØD
2 stk. fladbrød/tortillas
2 spsk. olivenolie
1 tsk. paprika
100 g feta
3-5 blade ramsløg, snittet fint

SÅDAN TILBEREDES RETTEN

SALSA
1. Vend ingredienserne til salsaen sammen og smag til med salt og peber.

GRILLEDE ASPARGES M. RYGEOST
1. Grill asparges imens resten af ingredienserne vendes sammen til en marinade.
2. Tag asparges af grillen og vend med marinaden.

FLADBRØD
1. Fordel olien og paprika med hænderne på den ene side på hver af de 2 fladbrød.
2. Grill brødene 2-3 min på hver side ved middelvarme.
3. Tag brødene af og smuldr feta over sammen med ramsløg.

SERVERING
1. GØL Grillpølser grilles langsomt ved svag varme.
2. Anret de grillede pølser overtrukket med salsa og servér med fladbrød samt grillede asparges med rygeost.
 

Cheddar Chilipølser med grillet bacon - kartoffelsalat med asparges serveret med sød sennepsdressing

Hvorfor ikke starte grillsæsonen med en Cheddar & Chili-frankfurter med grillet bacon-kartoffelsalat med asparges. En oplagt sommeropskrift serveret med en sød sennepsdressing til. Retten er til fire personer.

Artiklen fortsætter under billedet...
null  

INGREDIENSER
4 stk. GØL Cheddar & Chili Frankfurter

BACON-KARTOFFELSALAT
800 g kartofler, kogt og pillet. Gerne aspargeskartofler
12 stk. grønne asparges
150 g ærter, bælget
1 pakke bacon
1 rødløg, cirka 100-130 g, snittet
10 stilke estragonblade
2 spsk. olivenolie
Salt og sort peber

SENNEPSDRESSING
160 g dijonsennep
½ stk. grøn peberfrugt
2 spsk. honning

SÅDAN TILBEREDER DU RETTEN

FRANKFURTERE
1. Grill GØL Cheddar & Chili Frankfurtere ved svag varme.

BACON-KARTOFFELSALAT
1. Bryd asparges ved roden og skyl grundigt.
2. Grill asparges og snit dem i mundrette stykker.
3. Grill bacon og vend ingredienserne til kartoffelsalaten sammen.

SENNEPSDRESSING
1. Vend sennep, honning og grøn peber sammen til en knasende og sødmefyldt sennepsdressing.

SERVERING
1. Servér de grillede Cheddar og Chili frankfurtere sammen med grillet bacon-kartoffelsalat og en sød sennepsdressing.

TIP:
Servér gerne med øl som ale/brown ale.
 

Frankfurtere med grøn kartoffelsalat

Pølser og kartoffelsalat er altid et godt makkerpar og en sand sommerklassiker til grillen. Her twistes den klassiske kartoffelsalat med lidt grønt og to slags sennep for mere bid og varme. Dertil serveres GØL Frankfurtere, som er et godt match til den grønne kartoffelsalat og sammen er de perfekte til forårsaftener. Opskriften er til fire personer.

Artiklen fortsætter under billedet...
null  

INGREDIENSER
1-2 pk. GØL Frankfurtere

GRØN KARTOFFELSALAT
1 kg små kartofler, gerne nye
1 bdt. grønne asparges
3 spsk. kapers
150 g friske ærter eller sugar snaps ærter
100 g radiser i skiver
150 g fetaost eller salatost
Purløg

DRESSING
1½ dl creme fraiche
1½ spsk. mayonnaise
1 tsk. Dijonsennep eller efter smag
1 spsk. grovkornet sennep
Citronsaft
Sukker
Salt
Peber

TILBEHØR
Groft brød

SÅDAN TILBEREDER DU RETTEN

GRØN KARTOFFELSALAT
Skyl og kog kartoflerne i letsaltet vand så der stadig er bid i dem.

Skyl og knæk bunden af aspargesene, hvor de naturligt vil knække.

Grill de grønne asparges hurtigt på grillen, over bål, eller blancher dem kort.

Bælg de friske ærter eller skær sugar snaps ærterne i skrå grove skiver.

Skyl radiserne godt og skær dem i tynde skiver. Kom dem i koldt vand til de skal bruges, så holder de sig sprøde.

Bland creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep samt grov sennep sammen. Smag til med citronsaft, et nip sukker, salt og peber.

Skær kartoflerne i mundrette stykker og vend i dressingen. Skær de grillede asparges i passende stykker og tilsæt i salaten. Vend kapers, ærter og radiser i.

Top med feta- eller salatost samt hakket purløg.

Grill GØL Frankfurtere på grillen til de er sprøde, gyldne og skindet godt karamelliseret

SERVERING
Servér de grillede frankfurtere med den lækre og cremede kartoffelsalat samt et stykke godt groft brød.

TIP:
Er du mere til en olie-eddikedressing kan du snildt følge samme opskrift, blot udskifte cremefraiche og mayonnaise med en god ekstra jomfru olivenolie og erstatte citronsaften med ½-1 tsk. æbleeddike eller hyldeblomsteddike.

Mayonnaisen kan erstattes med rygeost for en mere røget smag.
 

Pizza bianco med kartoffel og pølse

Her får du en lækker opskrift på en simpel og velsmagende udgave af Pizza Bianco, en hvid pizza, der, som navnet antyder, er en pizza lavet uden tomatsauce. Og netop pizzaer bliver ekstra lækre på grillen, særligt når der som her er pølse og kartofler på. Opskriften er til to personer.

Artiklen fortsætter under billedet...
null  

INGREDIENSER
2 stk. forbagte pizzabunde eller hjemmelavet pizzadej.
150 g mascarpone
1 pk. GØL Salsiccia Grillpølse
6-8 små kartofler i tynde skiver
1 bk. rucolasalat
50 g revet parmesan
Flagesalt
Friskkværnet peber
Ekstra jomfruolivenolie
Grillet citron

SÅDAN TILBEREDER DU RETTEN
Klargør grillen og varm den godt op. Grillen skal være meget varm – omkring 300°C. Læg en bagesten eller pizzasten midt på grillristen og sæt låget på grillen, så stenen varmes helt igennem i minimum 15 min. Imens gøres topping klar.

Vask kartoflerne godt og skær dem i tynde skiver. Du kan med fordel bruge et mandolinjern, men pas på fingrene. Skær pølserne i lange skrå skiver.

Skyl rucolasalat og dryp rucolasalaten.

Klargør pizzaerne ved at smøre et godt lag mascarpone ud på bunden.

Fordel kartoffelskiverne i ét fint lag og fordel dernæst pølserne.

Når grillen eller ovnen er klar, placeres pizzaen på bagestenen. Læg din overskårne citron på grillen samtidig.

Pizzaen bages til den er gylden og dejen er sprød.

Krydr den færdigbagte pizza med flagesalt & godt med friskkværnet peber.

Top pizzaen med godt med rucola, revet parmesan samt et par dråber ekstra jomfru olivenolie

Til sidst presses lidt af saften fra den grillede citron over pizzaen inden servering.

TIP:
Anvender du en kulgrill, så anbefales det, at du anvender trækul, da der herved kan opnås en højere varme end ved brug af briketter. Ved brug af kulgrill anbefaler vi også, at du bager dine pizzaer ved indirekte varme. Placér dine grillkul i et jævnt lag rundt i kanten, så du skaber cirkulær varme og undgår at pizzabunden bliver brændt. Husk også at åbne godt for spjældet, da ilttilførslen vil være med til at skabe en højere temperatur.

Anvendes der gasgrill, så start med at tænde alle blus og varm hele grillen op. Når pizzastenen er gennemvarmet og den ønskede temperatur er opnået, så kan du med fordel slukke for blusset, som er direkte under pizzastenen og dermed bage dine pizzaer ved indirekte varme. På den måde kan du undgå en brændt pizzabund.

Pizzaen kan også toppes med lidt olie blandet med hvidløg eller rosmarin. Eller prøv at dryppe med lidt trøffelolie eller toppe med en god pesto for endnu mere smag.

GØL Pølser

Siden 1934 har GØL været garant for dansk kvalitet og pølser lavet med kærlighed til råvarer og smag samt respekt for håndværket bag.

I snart 90 år har GØL således produceret pølser på den traditionelle måde, og produktionen foregår naturligvis stadig i Nordjylland. Og mens pølser fra GØL i dag er blandt danskernes foretrukne kvalitetspølser, så er hemmeligheden bag de gode pølser faktisk slet ikke nogen hemmelighed.

Det drejer sig nemlig ganske enkelt om godt håndværk, dansk kød og gode råvarer. Og så respekt for traditionerne, naturligvis.

Læs mere om GØL - og ser det lækre udvalg af pølser - ved at klikke her.