ANNONCE:

Vild action: 5 grunde til at dansk sommerland overrasker

Danmarks hurtigste og største rutsjebane er bare en af de overrumplende oplevelser, Fårup Sommerland kan byde på.

Fårup Sommerlands nye rutsjebane, Fønix, har allerede vakt opsigt i det internationale rutsjebanemiljø, hvor den bliver omtalt som en af Europas bedste nogensinde.

Men faktisk er den 905 meter lange Fønix kun én af de mange forskellige rutsjebaner i den Nordjyske forlystelsespark, som kan give dig kriller i maven og en meget akut trang til at skrige højt, længe og ukontrolleret.

Okay, det er ikke dem alle sammen, der når en topfart på 95 km/t, som Fønix gør. Men der er forlystelser for hele familien, så også de mindste kan opleve den vilde ud af kroppen-begejstring, som næsten kun en virkelig fed rutsjebane kan give.

Store oplevelser giver også stor appetit:
Fårup Sommerland har økologiske og vegetariske livretter, gourmethotdogs, lækre burgere, mexicanske specialiteter - altid friske salater og råvarer.

Her er en liste over fem af de vildeste og bedste forlystelser i Fårup Sommerland:

1. Fønix
Hvad:
Danmarks største, hurtigste og højeste rutsjebane.

- Vi taler en rutsjebane, som ikke bare sætter en ny standard i Danmark, men også bliver en af de bedste i Europa, siger Kian Kronvang, dansk rutsjebanenørd og formand for CoasterClub Denmark.

En af Europas bedste? Du kan jo selv prøve og se, om du er enig. Foto: Fårup SommerlandEn af Europas bedste? Du kan jo selv prøve og se, om du er enig. Foto: Fårup Sommerland  

Vildt fact: Fønix er den første rutsjebane i verden med den type loop, der kaldes et ‘stall loop’. Her kombineres et traditionelt loop med en såkaldt ‘camelback’, som består af små bakker på banen. Resultat er 2,5 sekunder, hvor du oplever en følelse af vægtløshed - imens du vender på hovedet.

Hvem må prøve den: Du skal være minimum 140 centimeter høj eller 120 centimeter og sammen med en voksen.

2. Lynet
Hvad:
Her har vi at gøre med en nyklassiker i danske forlystelsesparker. Med sin fuldstændigt vanvittige acceleration fra 0 til 80 km/t på bare to sekunder er Lynet blandt de vildeste rutsjebaner i Danmark. Og den er blevet kåret til Danmarks bedste rutsjebane i tv-programmet Ramasjang Live.

Vildt fact: Med sin vilde acceleration kan Lynet måle sig med de mest hidsige racerbiler i verden - nemlig dem fra Formel 1-klassen. Formel 1-racerne accelererer fra nul til 100 km/t på omkring 2,6 sekunder, Lynet accelererer fra nul til 80 km/t på to sekunder. Den eksplosive acceleration bliver skabt ved hjælp elektromagnetisme.

Hvem må prøve den: Du skal være minimum 120 centimeter høj

Lynet sender dig fra 0-80 km/t på kun 2 sekunder! Foto: Fårup SommerlandLynet sender dig fra 0-80 km/t på kun 2 sekunder! Foto: Fårup Sommerland  

3. Falken
Hvad: Trærutsjebaner hører egentlig fortiden til - lige med undtagelse af Falken. Det er den første trærutsjebane til at blive bygget i Danmark siden 1932. Den gigantiske trærutsjebane består af 560 tons træ, måler 622 meter og tager hele 114 sekunder at gennemføre fra start til slut.

Vildt fact: Falken er den suverænt hurtigste trærutsjebane i Danmark med en tophastighed på 75 km/t.

Hvem må prøve den: Du skal være minimum 130 centimeter høj eller 110 centimeter og sammen med en voksen.

4. Saven
Hvad:
Navnet indikerer en heftig og måske endda lidt risikabel oplevelse, og selvom du på ingen måder er i fare, kan det godt være, du får sved på panden. Saven er hele 24 meter høj, og den tager dig på et 460 meter langt ridt, hvor du både kører forlæns og baglæns.

Vildt fact: Saven blev kåret til “Den bedste nye rutsjebane i Europa” ved den internationale prisuddeling Park World Excellence Awards i 2020. Den blev blandt andet hyldet for sin kreative konstruktion og unikke design.

Hvem må prøve den: Du skal være minimum 120 centimeter høj eller 95 centimeter og sammen med en voksen.

Du kører både for- og baglæns i Saven. Foto: Fårup SommerlandDu kører både for- og baglæns i Saven. Foto: Fårup Sommerland  

5. Træstammerne
Hvad:
Det meste af tiden stille og roligt vuggende kun afbrudt af de tre spændingsopbyggende stigninger, som afsluttes med hårrejsende, skrigfremkaldende fald. Det føles som om du sidder i en kano, der bliver kastet ud fra femte sal. Den ultimative familieklassiker.

Vildt fact: Imens det suser i maven, og I bliver dynget til i vand, foreviger det opstillede kamera hele oplevelsen.

Hvem må prøve den: Du skal være minimum 130 centimeter høj eller 90 centimeter og sammen med en voksen.

Træstammerne er garanti for store smil og masser af vand. Foto: Fårup SommerlandTræstammerne er garanti for store smil og masser af vand. Foto: Fårup Sommerland

Du har desuden mulighed for at vinde en fantastisk oplevelse i sommerferien for hele familien.

Deltag i spillet lige her: