ANNONCE:

Påskeferie i Nordjylland: Hav, hygge og Europas bedste forlystelsespark

Med en parade af fede aktiviteter står Nordjylland voldsomt stærkt til at byde de danske familier velkommen i påskeferien.

Endelig sker det! Med påskedagene har foråret for alvor meldt sin længe ventede ankomst, som særligt én del af landet står mere end almindeligt klar til at springe ind i: Nordjylland.

Nordjylland har nemlig alt det, der skal til for at holde en hyggelig og aktiv påskeferie med hele familien: havet, forfriskende vindblæst natur, stemningsfyldte feriebyer som Løkken og Skagen - og selvfølgelig Fårup Sommerland, der slår dørene op i påsken.

Hele Nordjylland står klar til at tage imod med åbne arme - så læs med og find inspiration til alle de mange ting I kan lave i en fabelagtig påske på de nordjyske breddegrader.

Fårup Sommerland i Påsken
Igen i år markerer påskeferien det store åbningsbrag for Fårup Sommerland!

Den populære forlystelsespark slår dørene op mandag d. 3. april og holder åbent hele påsken. Du kan altså besøge Fårup alle dage mellem d. 3. april og d. 10. april.

Påskeferien i Fårup Sommerland byder på ægte påskehygge: Du kan blandt andet give den gas som ægge-jæger i Pindsvins Påskejagt. Præmierne er marcipanæg, fribilletter, sæsonkort og maskotbamser.

Fårup Sommerland har selvfølgelig også masser af action på menuen - du kan blandt andet prøve Danmarks største rutsjebane, Fønix.

Fønix er lavet af den ultrahypede hollandske producent Vekoma Rides. I efteråret 2022 vandt Fønix prisen som den bedste rutsjebane i Europa til Parkworld Exellence Awards.

Nederst i artiklen kan du tage Fønix-quizzen og være med i konkurrencen om fem fribilletter til Fårup Sommerland - så kan du selv prøve den vilde rutsjebane!

Artiklen fortsætter under billedet...
Fønix er Danmarks mest prisvindende rutsjebane, og fik prisen som Europas bedste i 2022. Foto: Fårup SommerlandFønix er Danmarks mest prisvindende rutsjebane, og fik prisen som Europas bedste i 2022. Foto: Fårup Sommerland

Sov i en skov
Og nej, det er ikke i shelter - men det kan du i øvrigt også i Nordjylland!

Det er dog Hotel Fårup, der er tale om her. Hotellet ligger faktisk inde i Fårup Sommerland og er et lækkert familiehotel, hvor du mærker skoven helt ind på værelserne.

Skov-temaet på Hotel Fårup lægger op til både hygge og sjov for hele familien. Foto: Fårup SommerlandSkov-temaet på Hotel Fårup lægger op til både hygge og sjov for hele familien. Foto: Fårup Sommerland  

Bor du på dette helt særlige hotel, er der billetter til Fårup Sommerland inkluderet i prisen. Så hvad med at prøve en lidt anderledes - men hamrende sjov - overnatnings-oplevelse, som kun Nordjylland kan byde på?

Der er stadig ledige værelser i påsken - så slå til ved at klikke her!

Når ishusene åbner
Der er masser at lave i Nordjylland, men der skal også være tid til at slappe lidt af. Og det kan passende gøres noget, som Nordjylland er kendt for: sine mange gode ishuse.

Og man må sige, at på de her kanter mener man det alvorligt: Sommertid er lig med istid. Når uret stilles en time frem i slutningen af marts, slår isboderne dørene op. Og på en eller anden måde repræsenterer det - og Fårup Sommerland - åbningen af Nordjylland til et nyt sommerhalvår.

Derfor er påsken i Nordjylland også en helt speciel tid. Det er virkelig her, hvor de hyggelige nordjyske feriebyer, som Skagen, Løkken og Sæby, igen begynder at summe af liv. Restauranterne åbner. Sommerhusene kommer også ud af deres dvale, og folk begynder igen at søge mod andre af Nordjyllands ikoniske attraktioner: kysterne og havet.

Ferie ved havet
Det er lidt sjovere at nyde naturen i årets varme måneder, og en påsketur til Nordjylland kommer med en garanti for store naturoplevelser.

Især de nordjyske kyststrækninger rummer en kraft og en skønhed, som virkelig bryder frem omkring påsketid. Det kan godt være, at vandet er koldt, og vinden bider i kinderne, men kysterne og de dramatiske klitlandskaber er alligevel umulige at modstå. Det gælder både for store og små.

Om du løber og leger langs de brede strande, går på eventyr i klitterne, besøger de charmerende fiskelejrer eller tæller til ti og springer en tur i bølgen, så kan du være helt sikker på én ting: Den træthed og ro du oplever efter en svingom med de nordjyske kyststrækninger, får du ikke bedre nogen andre steder.

Det er en følelse af rendyrket påskelykke, at kunne sætte sig til rette i sommerhuset med en god bog, et spil eller en film på fjerneren, efter hele familien er blevet blæst godt og grundigt igennem.

På tur i Nordjylland!
Nordjylland står klar til at tage imod dig i påsken, og hvis det ovenstående ikke er nok til at fylde de dejlige fridage, så frygt ej:

Udover hav og Fårup Sommerland har Nordjylland et sandt skatkammer af familievenlige oplevelser og aktiviteter - også af den budgetvenlige slags:

  • Besøge Egholm – den lille ø der nås med færge fra Aalborg
  • Besøge Nordjyllands mange dejlige sandstrande, hvor oplevelserne er ganske gratis
  • Tage til Skagen og besøge Grenen, hvor havene mødes
  • Prøve de mange dejlige afmærkede vandreruter
  • Overnatte i shelters
  • Besøge de mange nordjyske naturlegepladser
  • Gå på byvandring i Aalborg og se de mange historiske bygninger og kirker