ANNONCE:

Husk dit badetøj når du tager til Nordjylland

Om sommeren kan du nærmest ikke sparke dig frem for geniale badesteder i det nordjyske. Ét sted skiller sig ud med den perfekte sommer-kombination af et vildt vandland og fede forlystelser - og du kan vinde billetter til det i quizzen nederst i artiklen!

Hvad får du, hvis du kombinerer eksorbitant meget kystlinje med Danmarks største badeland?

Svaret er et rendyrket sommerparadis.

Også kendt som: Nordjylland.

Så hvis du drømmer om badeferie med hele familien uden at flyve sydpå, skal du læse med her.

Fårup Sommerland - Danmarks største vandland
Fårup Sommerland er mest kendt for sine mange fede forlystelser og rutsjebaner.

Det giver jo rigtig god mening! I den nordjyske park kan du eksempelvis prøve Fønix, som endda er blevet kåret til Europas Bedste Rutsjebane.

Men, men, men. Vidste du, at Danmarks største vandland ligger i Fårup Sommerland?

Udover alle de andre fede rutsjebaner kan I også prøve en hel masse vandbaserede forlystelser. Vi nævner bare i flæng: vandrutsjebaner, bølgebassin, Vandkanonen, Vandcyklonen, Regnskoven og meget, meget mere. Simpelthen alt hvad en vandhunds hjerte begærer.

Du får adgang til Aquaparken, når du besøger Fårup Sommerland.

Og du kan vinde fem fribilletter til Fårup Sommerland i quizzen nederst i artiklen!

Artiklen fortsætter under billedet...
Regnskoven i Fårup Sommerland er garanti for timevis af sjov. Foto: Fårup SommerlandRegnskoven i Fårup Sommerland er garanti for timevis af sjov. Foto: Fårup Sommerland

Vild action i Fårup Sommerland

En tur i Fårup Sommerland byder selvfølgelig også på andet end vandland. Du finder nemlig nogle af Danmarks vildeste og mest spændende forlystelser i det nordjyske sommerland – heriblandt Europas bedste rutsjebane!

Du kan blandt andet glæde dig til disse fem fede forlystelser.

1. Fønix
95 km/t. 40 meter høj. 905 meter lang. De vilde tal fortæller, at Fønix er Danmarks hurtigste, Danmarks højeste og Danmarks længste rutsjebane. Og i 2022 blev den blandt andet kåret til den bedste rutsjebane i hele Europa. Fønix er desuden den første rutsjebane i verden med et såkaldt ‘stall loop’, hvor et traditionelt loop kombineres med en ‘camelback’. Resultatet er 2,5 sekunder, hvor du oplever en følelse af vægtløshed - imens du vender på hovedet!

Du kan læse mere om, hvorfor Fønix er speciel i denne artikel.

2. Lynet
Lynet er en nyklassiker blandt danske forlystelsesparker. Med sin vanvittige acceleration fra 0 til 80 km/t på bare to sekunder er Lynet blandt de vildeste rutsjebaner i Danmark. Til sammenligning accelererer en Formel 1-bil fra nul til 100 km/t på omkring 2,6 sekunder. Den eksplosive acceleration bliver skabt ved hjælp elektromagnetisme.

3. Falken
Trærutsjebaner hører egentlig fortiden til - lige med undtagelse af Falken. Den gigantiske trærutsjebane består af 560 tons træ, måler 622 meter og tager hele 114 sekunder at gennemføre fra start til slut. Falken er den suverænt hurtigste trærutsjebane i Danmark med en tophastighed på 75 km/t.

4. Saven
Navnet indikerer en heftig oplevelse, og det kan da godt være, du får sved på panden. Saven er hele 24 meter høj, og den tager dig på et 460 meter langt ride, hvor du både kører forlæns og baglæns. Saven blev kåret til “Den bedste nye rutsjebane i Europa” ved den internationale prisuddeling Park World Excellence Awards i 2020.

5. Træstammerne
Det meste af tiden er du stille og roligt vuggende i Træstammerne, og du bliver kun afbrudt af de tre spændingsopbyggende stigninger, som afsluttes med hårrejsende, skrigfremkaldende fald. Det føles, som om du sidder i en kano, der bliver kastet ud fra femte sal. Det er intet mindre end den ultimative familieklassiker.

Sandstrandene i Nordjylland
Nordjylland er bare Danmarks stranddestination nummer et.

Hvor skal vi næsten begynde: Der er 32 strande i Nordjylland at vælge mellem.

Især Vesterhavet er kendt for sine brede sandstrande, sit rene og klare vand og de unikke klitlandskaber, der omgiver strandene. Og så de ikoniske små ishuse! Dem må I ikke glemme!

Vesterhavet er i øvrigt meget saltholdigt. Det er godt for huden og giver masser af velvære!

Vandsport i Vesterhavet
Hvis du er vild med vandsport, er Nordjylland også et kæmpe hit!

Vesterhavets stærke vinde og høje bølger er nemlig en kæmpe gave til rigtig meget vandsport. Eksempelvis surf eller kitesurf.

Når du kitesurfer, står du på et surfbræt og bliver trukket fremad af en stor drage, mens du styrer dragen med en bar. Det udfordrer både teknik og balance og er utroligt sjovt!

Du kan også opleve Vesterhavet fra et Stand Up Paddle-board. Her kan du selv vælge tempoet og tage en rolig tur eller udfordre de store bølger.

Toppen af Danmark
Dét måske mest berømte stykke havvand i hele Danmark er Grenen.

Først og fremmest er det spektakulært, at du kan stå med en fod i to forskellige have: Kattegat og Skagerrak.

Og så er der Skagen. Danmarks måske hyggeligste sommerby? Det er butikker, caféer, iskiosker og smuk natur i bedste sommerferiestil. Og så er en dukkert i Vesterhavet (eller Kattegat) aldrig mere end en hurtig spurt væk.

En anderledes tur på stranden
Vi har allerede fortalt om Nordjyllands vidunderlige strande, hvor blandt andet strandene i Løkken, Saltum og Blokhus især kan fremhæves. Og så ligger de i øvrigt tæt på Fårup og det fantastiske sommerland.

Strandene har et særligt kendetegn. De er nemlig meget brede. Faktisk så brede, at man kan køre bil på dem. Og her er det vilde: du MÅ faktisk køre på dem.

Så er det jo nemmere end nogensinde at finde det helt rigtige spot på stranden, og samtidig få en unik - og nordjysk - strandoplevelse.

Og når du nu er i Nordjylland med tasken fuld af badetøj, så husk, husk, husk!

Du finder Danmarks største vandland - og meget, meget mere - i Fårup Sommerland!

Læs mere om Fårup Sommerland her - og vind fem fribilletter i quizzen nedenfor: