ANNONCE:

Glem bekymringerne: Ny måde at købe brugt bil på

For første gang i Danmark er det nu muligt at købe brugt bil med 12 måneders garanti og to års reklamationsret ved private handler.

Samtidigt med at priserne på brugte biler falder, får danske bilkøbere nu også en helt ny måde at købe brugt bil på, der fjerner den nuværende risiko og bekymringer ved private handler.

Som det er i dag, har du i en privat bilhandel nemlig ikke nogen reklamationsret, og bilen købes som prøvet og beset. Samtidigt er handlen ikke omfattet af nogen form for garanti, hvilket bl.a. FDM har beskrevet her.

Den usikkerhed betyder, at mange vælger at købe brugt bil hos en forhandler, hvor prisen til gengæld er væsentligt højere for den samme bil, da forhandleren selvsagt skal have en fortjeneste ved salget.

Men nu kommer der en helt ny og gylden mellemvej, hvor du som køber kan få garanti og reklamationsret på den private bilhandel.

Køb-bil-pakken kalder den digitale bilforhandler Dreivers deres nye koncept - du kan læse mere om den her.

Pakken virker kort fortalt på den måde, at du selv finder bilen og forhandler prisen, hvorefter Dreivers køber bilen og sælger den tilbage til dig øjeblikkeligt.

Den kortvarige transaktion mellem sælger, Dreivers og dig betyder, at handlen nu er omfattet af både købeloven og en 12 måneders landsdækkende garanti, der bl.a. dækker motor og gearkasse samt alle elektriske og mekaniske og komponenter.

Læs mere om Køb-bil-pakken her.

Penge at spare
Den nye mulighed kommer samtidigt med, at prisfesten for brugte biler har nået sit højdepunkt. Nu falder priserne nemlig, og september var den første måned i halvandet år, hvor priserne i gennemsnit faldt samtidigt med, at udbuddet af brugte biler i samme måned steg med 5,7 procent. Det skriver Finans.

Artiklen fortsætter under billedet...
Med Køb-bil-pakken kan du med ro i sindet overtage nøglerne til din nye brugte bil. Foto: Getty ImagesMed Køb-bil-pakken kan du med ro i sindet overtage nøglerne til din nye brugte bil. Foto: Getty Images  

Det betyder, at vi er på vej over i et købers marked, hvor der er mange biler til salg til gode priser. Og mens pris i øjeblikket er et vigtigere punkt end det har været i lang tid, vil beslutningen om at købe bilen privat også blive lettere, når køber får både garanti og reklamationsret med, fortæller partner hos Dreivers Thomas Mørk.

- Vi ved fra forbrugerundersøgelser, at mange danskere er utrygge ved private bilhandler, fordi der netop ingen garanti eller reklamationsret er. Det problem løser vi nu på en måde, hvor der tilmed er penge at spare for køber. Og i prisforhandlingen er det oplagt at splitte udgiften til Køb-bil-pakken, da sælger også bliver sikret mod henvendelser omkring fejl og mangler, siger han og uddyber, at Køb-bil-pakken gælder for alle biler, der er mindre end ni år gamle og har kørt maksimalt 130.000 km.

Læs mere om Dreivers Køb-bil-pakke her.

Det koster køb-bil-pakken

Med i Køb-bil-pakken får du udover 12 måneders garanti og to års reklamationsret også test af bilen hos Applus, syn, dokumentation for eventuel restgæld, garanti mod pant i bilen, sikker betaling og ejerskifte. 

Prisen for Køb-bil-pakken er 7.995 kr., og ser man på den gennemsnitlige forskel i priserne på samme bil hos private og bilforhandlere, er der stadig mange penge at spare.

- Er der tale om en brugt bil til 125.000 kr. hos en privat, vil samme bil typisk koste omkring 150.000 kr. hos en forhandler. Så selv når man vælger Køb-bil-pakken, er der stadig mange penge at spare, fortæller partner hos Dreivers Thomas Mørk.

Kunne Køb-bil-pakken være noget for dig? Så læs mere her.