ANNONCE:

Følg spændingen: Vinder dansker pris ved Ballon d'Or?

I år er der mulighed for priser til hele tre danske fodboldspillere, når dette års Ballon d’Or bliver afgjort og verdens bedste fodboldspillere skal kåres.

Spændende bliver det. For hvem vinder den prestigefyldte Ballon d’Or 2021?

Levandowski eller Messi? Pernille Harder eller Alexia Putellas?

Og går prisen som verdens bedste målmand til Kasper Schmeichel?

Spændingen om, hvem der bliver kåret som verdens bedste fodboldspillere ved dette års Ballon d’Or, bliver endeligt udløst mandag den 29. november, hvor det spektakulære show sendes direkte på 6’eren og discovery+ fra kl. 20.00.

Men allerede nu har du mulighed for at se det underholdende Ballon d’Or optaktsprogram med de altid veloplagte værter Caroline Eiersø og Simon Egeskov ved roret, der undervejs får kyndig hjælp af fodboldekspert Mikkel Bischoff.

Er du endnu ikke kunde hos discovery+, kan du heldigvis stadig se udsendelsen ganske gratis her.

Og der er nok at tale om i optaktsprogrammet - OG glæde sig til ved selve Ballon d’Or uddelingen - for i år er ikke færre end tre danske fodboldspillere som nævnt nomineret til de fornemme priser.

Kjær blandt de 30 bedste
Blandt de 30, der er nominerede til prisen som året mandlige fodboldspiller, er danske Simon Kjær at finde.

Selv om den erfarne landsholdskaptajn og forsvarsklippe i AC Milan nok ikke er favorit til at vinde prisen, er det stadig imponerende at være blandt de udvalgte i et stjernespækket felt domineret af angribere og offensive midtbanespillere.

Nomineringen er derfor en flot anerkendelse af den danske spillers arbejde på banen, særligt under de specielle forhold ved dette års EM.

Men vinde, det gør han ikke, mener Morten Bischoff, som du kan høre uddybe den holdning og meget mere om Simon Kjærs præstationer på banen i Ballon d’Or-optaktsprogrammet.

Den evige vinder Messi
Skulle Messi, der naturligvis igen er blandt favoritterne sammen med bl.a. Robert Lewandowski, Jorginho og Mbappé, igen tage trofæet, vil det være ikke mindre end syvende gang, at den lynhurtige argentiner kan tage æren som verdens bedste fodboldspiller. Messis evige rival, Cristiano Ronaldo, har indtil videre vundet prisen fem gange.

Netop vurderingen af Messis chancer – og rimeligheden i, at han skulle vinde igen – bliver også grundigt debatteret i optaktsprogrammet på discovery+.

Schmeichel i spil til pris
Også prisen som året bedste målmand blandt herrerne skal uddeles, og i år er den danske landsmålmand og vogter hos Leicester City F.C., Kasper Schmeichel, blandt ti nominerede til Yashin-trofæet, der uddeles til den bedste målmand i verden.

Schmeichel er nomineret sammen med bookmakernes favorit Gianluigi Donnarumma samt bl.a. Ederson, Edouard Mendy, Thibaut Courtois, Keylor Navas og Manuel Neuer.

Harder som årets fodboldspiller?
Kvindefodbold oplever i disse år en stærkt stigende popularitet, ikke mindst herhjemme, og som nomineret til prisen som verdens bedste fodboldspiller er Pernille Harder kommet i fornemt selskab med en række af verdens bedste spillere.

Og det er bestemt ikke utænkeligt, at den dygtige landsholdsdribler, der til dagligt spiller i Chelsea, kan tage prisen som årets bedste kvindelige fodboldspiller.

Om det dog er realistisk eller blot et rød-hvidt drømmescenarie, kan du også høre eksperterne diskutere i optaktsprogrammet, hvor også kvindelandsholdets træner, Lars Søndergaard, giver sit besyv med.

I sidste ende er det dog op til en række udvalgte sportsjournalister, landstrænere og anførere fra hver nation i FIFA at stemme om, hvem der vinder.

Årets Ballon d'Or-prisuddeling løber af stablen mandag den 29. november og kan ses direkte på discovery+ og 6’eren fra kl. 20.00.

Optaksprogammet kan ses lige nu på discovery+.

Dette er en sponseret artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med discovery+.

 

Hvad er annoncørbetalt indhold?