ANNONCE:

Dejlig natur, kolde øl og hygge: Tag på voksenferie til Juelsminde

Det gode liv med tid til selvforkælelse og nydelse venter i Juelsminde. Her finder I det bedste fra den danske sommer samlet i Danmarks måske dejligste havneby.

Nogle gange må livet godt bare være nemt og lækkert med fokus på afslapning og smuk natur. Den idé har de fanget i Juelsminde, der ligger helt ud til havet mellem Horsens og Vejle, og hvor sejlersko, kolde øl og god mad går hånd i hånd.

Den hyggelige by er på grund af marinaen samt den smukke natur med kyster og skove et kendt og populært feriemål for turister. Byen er ikke større, end man kan gå rundt til alt, og lokalt tilbyder Juelsminde golf- og minigolfbaner, tennis, specialbutikker, cafeer, iskiosk, restauranter og en moderne marina, som ligger i forlængelse af byens hovedgade.

I den populære turistby med cirka 4000 indbyggere, centrerer bylivet sig netop omkring marinaen, de lækre strande og den hyggelige bymidte. Her emmer den lune luft af hygge og forstyrres kun af en let brise fra havet, der en sjælden gang vifter skumtoppen på en velskænket fadøl eller toppen af en stor vaffelis lidt til siden.

null
Juelsminde har alt, hvad hjertet kan begære til ferien. Også en af Danmarks bedste strande, Storstranden, hvor I kan tage en hyggelig gåtur. Foto: Majbritt Magnussen
 

Shopping, hygge og lækker mad

I byen finder man mange lokale butikker og gode shoppingmuligheder. På trods af Juelsmindes beskedne størrelse kan man sagtens bruge mange timer på at udforske de lokale butikker med fokus på delikatesser, brugskunst, mode og keramik.

Også maden er der god grund til at glæde sig til. Når sulten melder sig, kan I gøre brug af de mange muligheder for udeservering ved marinaen. Overvej eksempelvis, om det skal være stegt flæsk, spare ribs eller dansk bøf i aftensolen på taget af restaurant "På Havnen", fiskeanretning hos Liniepavillonen eller om middagen og udsigten til de vuggende både skal nydes hos nyåbnede NJORD Bistro. Se, dét er sommer i Danmark.

null
Kvaliteten er i top, og det samme er stemningen og udsigten, når du nyder den gode mad på marinaen. Foto: David Jervidal

Og så er der naturligvis strandene. Juelsminde er nærmest omkranset af kyst og strand, og mest berømt er den dejlige og brede sandstrand Storstranden, der er et populært samlingspunkt for sol- og vandglade besøgende. Storstranden har fint sand og nyder godt af østkystens rolige vand, ligesom de mange stendiger ved stranden giver yderligere beskyttelse mod havets bølger.

Foruden Storstranden ligger også Sandbjerg Vig Strand nord for havnen og Bjørnsknude Strand, hvor to strande mødes i en spids. Her kan du stå med det ene ben i Kattegat og det andet i Lillebælt og vælge det varmeste til din svømmetur.

Har man hang til eventyr, ligger oplevelserne som perler på en snor kun korte køreture fra Juelsminde.

 

Få naturen ind under huden

Hvis I vil lidt væk fra byen og helt ud i naturen, har Juelsmindehalvøen - selvfølgelig - det helt rigtige sted for jer.

Staksrode Skov er en af Danmarks smukkeste skove med høje og markante skråninger ned mod vandet. Her er hele tre naturlejrpladser, heriblandt en shelter, der ligger med en helt forrygende udsigt over fjorden. Skoven har desuden flere skiltede vandreruter og seværdigheder i nærheden.

Når I får lyst til den gode mad og de kolde øl, er der er ikke langt tilbage til Juelsminde. Men går I efter den helt store naturoplevelse, kan I jo også vælge at overnatte under stjernerne i Stakrode Skovs shelter.

 

Smuk tur til Snaptun

Har I lyst til en længere vandretur i nærheden af Juelsminde, bør I unde jer selv at tage Kyststien til Snaptun. Her skal man forberede sig på en gudesmuk og dejligt varieret vandrerute mellem de to stemningsfulde havnebyer.

Uanset om man går hele eller dele af ruten på i alt 22 billedskønne kilometer, kommer man gennem dybe skove, brede sandstrande, idylliske landsbyer og flotte herregårdsparker.

null
Du oplever lutter smuk natur på den fantastiske tur mod Snaptun. Foto: Jens Kjær

Og er der lyst og overskud til mere vandring på ferien, kan man godt glæde sig. Juelsmindehalvøen tilbyder nemlig flere ruter, der egner sig godt til vandring.

I det hele taget kommer I ikke til at mangle noget, hvis I vælger Juelsminde som destination denne sommer. Det skulle da lige være nogle flere dage i Danmarks måske dejligste havneby.
 

Guide til en tur i Kystlandet

Vi har samlet 37+ konkrete endagsture i Kystlandet, som er lige til at springe ud i. Dermed kan du nemt sammensætte din egen skræddersyede ferie i hjertet af Danmark.

Følg Kystlandet på Facebook og få løbende tips og anbefalinger til oplevelser i området. Find dit nye favoritsted, og tag dine oplevelser med @kystlandet på Instagram.

Destination Kystlandet er den fælles feriedestination for Odder, Horsens og Hedensted kommuner.


 

Masser af sommerhuse

Byen er derfor både velegnet til dagsbesøg samt længere ferier med mulighed for overnatning i sommerhus, på campingplads eller hotel inde i byen.

Mange skønne sommerhuse i Juelsminde ligger og venter på jer tæt på de skønne strande og smukke kyststrækninger med skov.
Er I mere til hotel, kan I overveje det hyggelige Hotel Julesminde Strand, der ligger i naturskønne omgivelser omgivet af Tofteskoven og i gåafstand til strand, havn og centrum i Juelsminde by. For foden af hotellet ligger den store nyanlagte naturlegepark med padeltennis-baner.

Er det campingoplevelsen, man går efter, er der også gode muligheder for det. Juelsminde Strand Camping og Vandrerhjem tilbyder campingferie i egen vogn, telt eller autocamper.

null
Uanset hvordan I vælger at bo i Juelsminde, er der lagt op til massevis af hygge. Foto: David Jervidal

Pladsen ligger centralt placeret i hjertet af Juelsminde tæt på butikker, spisesteder og havnen med direkte adgang til Storstranden. Det er vist det, man kalder for hygge.

 

Se også: Overnatning i Juelsminde

 

Tæt på alt

Vil man på udflugt under sit besøg i Juelsminde, er man heldigvis tæt på det meste. Juelsmindehalvøen ligger nemlig centralt placeret lige i hjertet af Danmark, og der er ikke langt til kaninøen Endelave, handelsbyerne Horsens, Vejle og Aarhus, der er oplagte til dagsture med Juelsminde som base.

Man kan også tage et smut til Juelsmindes ’baghave,’ hvor man finder det smukkeste stykke af Gudenåen. I Tinnet Krat syd for Horsens, hvor en lille kilde pibler op, finder man netop Gudenåens udspring.

null
Der er mulighed for at stå det sted, hvor Danmarks længste Å har sit udspring. Foto: oplevgudenaa

Følger man åen, kan man tage på opdagelse i områdets mange kulturhistoriske spor, hvor man bl.a. kan finde resterne af Danmarks første badeland og Klostermølle med det gamle benediktinerkloster og papirfabrikken – et yndet udflugtsmål og velegnet til picnic.

Man kan også gå en tur på Hærvejen, lede efter Den Genfundne Bro og opleve naturen på nærmeste hold. Om det skal være til fods, på cykel eller i kano, bestemmer man selv.

Hvad venter du på? God fornøjelse!

Se også: 37+ endagsture i Kystlandet, som du kan springe direkte ud i

Dette er en sponseret artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med Destination Kystlandet.

destination-kystlandet_logo_blaa_340x156-300x138.png 

Hvad er annoncørbetalt indhold?