ANNONCE:

Oversergent med drive under bjørneskindshuen

27-årige Nikolaj Correll Bjørke er i Den Kongelige Livgarde med til at uddanne garderne til at gå vagt ved de kongelige slotte og palæer. Samtidig løber han langt, dyrker triatlon og er i gang med en HD-uddannelse på Copenhagen Business School (CBS).

Nikolaj Correll Bjørke var efter gymnasiet skoletræt og valgte at blive værnepligtig ved Den Kongelige Livgarde i stedet for at starte på et traditionelt studie. 

- Jeg havde siddet længe nok på skolebænken og trængte til nye og anderledes udfordringer. Udendørsliv og sport har altid været mig, og jeg søgte nok også lidt mere struktur i min hverdag efter en noget turbulent gymnasietid. Derfor var valget egentlig ret let, da jeg blev opmærksom på mulighederne i Livgarden, fortæller han.

I dag, næsten otte år efter starten som værnepligtig, er han steget i graderne og nu ansat ved Den Kgl. Livgardes Vagtkompagni som vagtholdsleder. Her har han ledelsesansvar for omkring 90 værnepligtige gardere og 10 sergenter på vagtholdet, der med bjørneskindshuer og skarpladte våben udfører vagtopgaver ved de kongelige slotte og palæer. Vagtkompagniet fungerer også som støtte til Politiet, når de har brug for ekstra mandskab til særlige bevogtningsopgaver. Eksempelvis var Livgardens beredskabsvagthold indsat i forbindelse med skudepisoden i butikscentret Fields. 

Skolebænken skræmmer ikke længere
Men der er også tid til andet end en militærkarriere. Nikolaj Correll Bjørke har været væk fra forsvaret i godt tre år, hvor han havde forskellige lederjobs i det private erhvervsliv, inden jobbet som vagtholdsleder i Livgarden blev en mulighed. Og næsten samtidig startede han på HD1-uddannelsen på CBS. Så skoletrætheden må siges at være et overstået kapitel.

- Jeg har altid søgt udfordringer og sat barren højt. Så da min arbejdstid i Livgarden tillader, at jeg bruger noget af min fritid på ekstra uddannelse, fik jeg øje på HD-uddannelsen på CBS. Undervisningen ligger om aftenen eller i weekender, og den fleksibilitet passer perfekt til mig, forklarer han.

Artiklen fortsætter under billedet...
Foto: Kristian HolmFoto: Kristian Holm  

Det med at sætte barren højt er ikke en overdrivelse. Nikolaj har også fået tid til at holde sig i så god form, at han er lykkedes med at blive indlemmet i Big Four Hall of Fame. Det kræver at man samme år har gennemført CPH Marathon, 70.3 Elsinore (en halv Ironman), IRONMAN CPH & CPH Half (en halvmaraton). 

Så der er tale om en ung mand med et helt særligt drive og hang til ekstreme præstationer under bjørneskindshuen, der også lige får tid til at være træner og afdelingsleder i det landsdækkende løbefællesskab RunningNow.

Flere grunde til at vælge HD
- Selvom forsvaret er en statslig virksomhed, skal det også drives effektivt, budgetterne skal overholdes og der er masser af personaleledelse. Den virksomhedsøkonomiske uddannelse, man får på HD1, passer derfor i min optik lige så godt i en offentlig som i en privat virksomhed.

Men han tænker også på den lidt længere bane.

- Det er jo ikke sikkert, at jeg bliver i forsvaret, til jeg skal pensioneres. For mig handler det om at være i konstant udvikling og lære nye ting, særligt med tanke på de store forandringer, som kommer til at præge samfundet de næste mange år. Så udover at jeg her og nu kan bruge mine nye kompetencer ved Livgarden, kan HD-uddannelsen helt sikkert også blive nyttig senere, vurderer den 27-årige.

Læs mere på om HD på CBS her.

Artiklen fortsætter under billedet...
Foto: Kristian HolmFoto: Kristian Holm  

Forsvarets ledere er efterspurgte
Forsvaret har tradition for at levere ledere til virksomheder i det civile Danmark. De er blandt andet efterspurgt på grund af deres særlige hands-on erfaringer med organisation og personaleledelse.

Og det er nogle af de kompetencer, Nikolaj allerede har erhvervet i en ung alder. 

- Nu ved jeg, hvad motivation og coaching betyder, når nye værnepligtige skal blive til gode soldater. Og hvor vigtig det er at kommunikere, så retning og målet for de fælles opgaver står helt klar for alle. Det er afgørende for, at jeg også i fremtiden gerne vil beskæftige mig med ledelse. Det er en stor tilfredsstillelse og helt vildt inspirerende at være med til at få et team til at vokse og præstere. 

Fra tidligere værnepligtige, som Nikolaj har haft under sine vinger, lyder det blandt andet, at han har formået at skabe et trygt og motiverende læringsmiljø med masser af god dynamik og trivsel.

Også officer på CV’et
Nikolaj Correll Bjørke regner med på et senere tidspunkt at supplere med en HD-2 uddannelse. Men først skal han også lige være officer.

- Næste år starter jeg på Hærens officersuddannelse. Det betyder, at jeg i yderligere nogle år vil være ansat i forsvaret, men det udelukker jo næppe, at jeg også kan finde tid til HD2. Hvad det skal være for en retning, ved jeg ikke endnu, men nok ikke noget med organisation og ledelse, siger den allerede erfarne leder med et glimt i øjet. 

Og hvad fremtiden derefter byder er uvist.

- Der skal nok dukke noget op, som jeg finder interessant. Det ligger i min natur at søge og være frisk på nye udfordringer, slutter han.

Begynd din rejse på CBS HD til august. Ansøg senest den 15. juni.

Læs mere på hd.cbs.dk.

Om CBS HD

 • HD er en fleksibel, erhvervsøkonomisk diplomuddannelse for dig, der ønsker et solidt fundament til at forstå og drive enhver virksomhed eller organisation
   
 • HD1: Grunduddannelse i forretningsforståelse, der teoretisk og metodisk forbereder til HD2
   
 • HD2: CBS tilbyder 10 HD2-uddannelser, hvor du specialiserer og fordyber dig i et særligt fagområde
   
 • Samlede forløb på HD1 og HD2 er hver normeret til 2 år på deltid, men kan tilpasses dine behov
   
 • HD udbydes både som samlede uddannelsesforløb og enkeltstående kurser
   
 • Alle uddannelser har on campus undervisning, og flere tilbyder online undervisning
   
 • 9 ud af 10 får uddannelsen betalt af arbejdsgiveren.

 

 

Tekst: Christian Rahbek