ANNONCE:

Stram januar? Sådan sparer du penge på dine lån

Tag alle de lån, du har optaget forskellige steder, og læg dem sammen i ét samlelån hos Bank Norwegian. Det sparer dig penge og giver dig overblik over økonomien

Gæld er en af de største kilder til bekymringer, og det kan give søvnløse nætter, når du er ved at miste det økonomiske overblik. Det er især lån, der fylder, og det er endnu værre, hvis du har optaget gæld flere steder – f.eks. kreditkortgæld, kassekreditter, ting købt på afbetaling, kviklån og forbrugslån.

Du kan dog tage styringen tilbage og få overblik ved at samle alle dine lån ét sted i et såkaldt samlelån. Det er nemt, der er penge at spare, og så bliver økonomien pludselig overskuelig igen.

Flere penge og bedre overblik

Anders Gullestad er credit analyst hos Bank Norwegian, hvor du kan få samlet alle dine lån i ét samlelån, og han fortæller, hvorfor mange vælger at samle deres lån hos Bank Norwegian.

- Man kan hurtig miste overblikket, hvis man har optaget gæld flere steder over en længere periode. Det kan gøre det vanskeligt at gennemskue, hvad din samlede gæld faktisk koster. Generelt kan man sige, at et samlelån kan give dig en lavere rente, da al gælden er samlet i ét lån. Det er også lettere at afvikle på gælden, da du kun skal huske at betale én faktura. Kort sagt giver et samlelån dig flere penge i hverdagen.

Sådan finder du det optimale samlelån

Når du vælger at samle dine lån ét sted, er der flere ting, du skal være opmærksom på, forklarer Anders Gullestad.

- Den bedste måde at vurdere et samlelån på er ved at sammenligne ÅOP-satserne, som viser, hvad lånet koster i renter og gebyrer om året i procent. Hvis lånet har et oprettelsesgebyr, skal man være opmærksom på, at det bliver fordelt ud over hele lånets løbetid. Dermed kan lån med en lang løbetid have en lavere ÅOP, men totalt kan det koste dig mere end et lån med en kortere løbetid og højere ÅOP, siger Anders Gullestad og fortsætter:

- Kig på bankens gebyrer, for her kan der virkelig være penge at spare. Nogle banker tager f.eks. et gebyr ved tilmelding af lånet til Betalingsservice, og du kan også risikere at skulle betale 10.000 kr. i oprettelsesgebyr for et større lån hos nogle banker. Og så skal du i øvrigt være opmærksom på, at du ikke skal lade et lån, som er billigere eller har en lavere rente - det gælder f.eks. boliglån, lån med pant og studielån - være en del af et samlelån.

Sådan gør du

For at blive godkendt til et samlelån i Bank Norwegian, skal du opfylde vores minimumskrav dvs. være over 23 år, bo i Danmark og ikke have betalingsanmærkninger. Efter ansøgningen er indsendt, bliver der foretaget en kreditvurdering, og hvis du godkendes som ansøger, bliver lånet udbetalt - en ganske enkel proces.

Anders Gullestad fortæller:

- Vi benytter flere kilder, til at bekræfte informationen, som ansøgeren angiver i ansøgningen. Derfor er det altid en god idé, at ansøgeren er præcis når han/hun f.eks. udfylder oplysninger om gæld. Desuden er det jo sådan med et samlelån, at man indfrier eksisterende gæld og dermed ikke optager et nyt lån som f.eks. skal dække forbrug. Skal ansøgeren bruge lånet til at nedbetale eller indfri eksisterende gæld, vil det være en fordel for kunden at ansøge om et samlelån.

Danskerne er dårligst til at vurdere deres gæld

Danskerne er de mest prisbevidste i Norden, alligevel er vi dem i Norden, som er dårligst til at tage bevidste valg omkring vores gæld og undersøge, om vi kan få et bedre tilbud med et samlelån. Men Anders Gullestad spår, at samlelån kommer til at blive udbredt i Danmark.

- Hvis man sammenligner med vores kunder i de andre nordiske lande, er det langt mere udbredt at samle sin gæld i de øvrige lande. Vi gennemførte en spørgeundersøgelse blandt vores norske kunder, hvor 44 procent af kunderne svarede, at de brugte deres samlelån fra Bank Norwegian til at refinansiere anden gæld. Men i takt med, at der er kommet øget fokus på, at de store traditionelle banker tager mange gebyrer og har indført negative renter, tror jeg også, at vi vil se en øget bevidsthed blandt danskere omkring, hvordan man kan reducere og afbetale sin gæld hurtigst og bedst muligt.

Om Bank Norwegian

· Vi har intet oprettelsesgebyr på alle lån til og med 31.01.2020.

· Vi har få gebyrer hos Bank Norwegian. Det  er f.eks. gratis at tilmelde lånet til Betalingsservice.

Du kan ansøge om et samlelån hos Bank Norwegian her.

”Eksempel: Lån 60.000 kr. over 3 år. Mdl. ydelse 2.111 kr. Variabel debitorrente 16,53 %. ÅOP 17,28 %. Kreditomk. 15.961 kr. Tilbagebetaling 75.961 kr. Intet oprettelsesgebyr på lån t.o.m. 31.01.2020”

Bliv klogere på Bank Norwegian her.