ANNONCE:

De fleste danskere med høretab ved ikke, at de kan få gratis hjælp. Her kan du læse hvordan.

Mindst 800.000 danskere har høretab. Men mange lider i tavshed alt for længe, fordi de ikke ved, at der findes testforløb, der kan hjælpe. Ved at få tjekket sin hørelse og afprøve diskrete høreapparater gratis, kan man forebygge yderligere høretab og øge sin livskvalitet.

Hørelsestab kan opstå pludseligt og uventet, f.eks. som manglende evne til at opfatte visse toner. De fleste danskere er ikke i stand til at affinde sig med deres svækkelse, fordi de slet ikke bemærker den.

Derefter begynder benægtelsen. Når dine kære konfronterer dig med problemet, er det let at sige: "Hvis du bare ville se på mig, når du taler, og holde op med at mumle, så kan jeg godt høre dig.”

Men det er vigtigt at få øje på disse symptomer så tidligt som muligt for at forhindre yderligere skader - heldigvis findes der gratis initiativer til høresundhed derude, som kan hjælpe. Mange mennesker ved ikke, at de kan få en gratis hørevurdering efterfulgt af en gratis høreapparattest.

Få din hørelse kontrolleret hurtigt, hvis du viser disse symptomer:

- Beder du om at skrue for højt op for tv'et?

- Beder du ofte andre om at gentage sig selv?

- Har du nogle gange problemer med at forstå tale i støjende eller endda stille omgivelser?

- Føler du, at folk ofte mumler eller synker deres ord?

- Eller kan du måske ikke længere høre mikrobølgeovnens bippe-lyd?

- Oplever du ringen i ørerne - også kendt som "tinnitus"?

Disse symptomer eller andre ubehageligheder bør ikke ignoreres! Det er vigtigt at bemærke, at et alvorligt høretab i de fleste tilfælde ikke kan vendes, og derfor er det gunstigt at fange høretabet i de tidlige stadier. Ved at søge hjælp med det samme kan du forhindre yderligere høretab og forbedre din nuværende livskvalitet ved hjælp af de tilgængelige testprogrammer.

null

Så hvorfor er testprogrammer med afprøvning af høreapparater egentlig vigtige for det danske samfund?

For det første, er testprogrammer som dette er især vigtige for personer, der benægter deres høretab. Fakta gør os ærlige, og en gratis audiometrisk test, der videnskabeligt beskriver vores høreproblem, kan måske være det skub, vi har brug for for at få den nødvendige behandling.

For det andet er dette testprogram praktisk for hørehæmmede, som ikke ønsker at bevæge sig for langt væk eller vente for længe på at få den hjælp, de har brug for.Undersøgelser fra det seneste år viser, at den gennemsnitlige ventetid på visse hospitaler for at få foretaget en høreprøve er 8 måneder - mens du via høreapparatklinikkerne kan få en gratis høreprøve i nærheden af dig med det samme.

For det tredje er testprogrammet også vigtigt, fordi mange mennesker har en forket opfattelse af hørepleje og høreløsninger. Testprogrammet kan være med til at aflive de myter, så vi ikke udskyder hørepleje og lider i tavshed for længe.

“Undersøgelser fra det seneste år viser, at den gennemsnitlige ventetid på visse hospitaler for en høreprøve er 8 måneder - mens du via høreapparatklinikkerne får adgang til en gratis høreprøve i nærheden af dig med det samme.”

 

null

Hvilke myter om hørepleje og høreløsninger er testprogrammet med til at aflive?

  • #1 Mange danskere tror, at høresundhedspleje er dyrt, når de i virkeligheden ikke ved, at de kan få adgang til gratis ydelser og tilskud gennem høreapparatklinikker

Denne myte får ofte personer med høretab til at lide i tavshed i helt op til 7 år eller længere. Det er ikke kun muligt at få adgang til et tilskud på 6.502,- kr. via din forsikring, men det er også muligt at få en gratis hørevurdering og høreapparattest, som er gratis og tæt på dig i dit nærområde. Større opmærksomhed omkring testprogrammet vil inspirere flere mennesker til at søge den nødvendige pleje hurtigt.

  • #2 Vi er bange for høreapparater, fordi vi tror, at de er store og beigefarvede som ældre modeller, mens apparaterne i dag er stort set usynlige.

De fleste ved ikke, at de nyeste og bedste høreapparater i dag er slanke, smarte og usynlige, da de sidder dybt i øregangen og er behageligt placeret. Netop derfor er det vigtigt at teste høreapparater. Det hjælper os til selv at vurdere, hvordan moderne høreløsninger kan forbedre vores hørelse, hjælpe os med at føle os mindre urolige og socialt bevidste samt øge vores livskvalitet.

null  

  • #3 Høretab rammer kun ældre mennesker, ikke sandt? Nej, det er forkert. Ændrede miljømæssige belastninger har gjort høretab mere almindeligt.

Selv hvis du kun er 50 år, kan du lide af høretab. Høretab skyldes naturligvis ofte den naturlige aldringsproces som følge af ændringer i det indre øre, men personer i den midaldrende gruppe er også i fare i dag. Dette skyldes udbredte miljøforhold som f.eks. støj ved en høj koncert, arbejde eller ophold i nærheden af en byggeplads osv. som så kan skade det indre øre for tidligt. Testprogrammet kan bidrage til at normalisere hørelsen, og da der ikke er nogen omkostninger forbundet hermed, har vi ingen grund til at vente med at få vores hørelse kontrolleret.

  • #4 Der er en generel antagelse om, at høreapparater er ubehagelige og kedelige, men moderne apparater tilpasser sig automatisk til din netop din situation

De bedste og nyeste høreapparater i dag giver ikke interferens - de er faktisk intelligente og skelner tale fra støj, blokerer baggrundsstøj og justerer automatisk lydbalancen afhængigt af det miljø, du befinder dig i. Der er ikke behov for løbende manuel justering. Der er generelt mange fordele ved at deltage i det gratis testprogram.

null