ANNONCE:

Danskere med hørelsestab ved ikke, at de kan få gratis hjælp

Mindst 800.000 danskere lider af hørelsestab. Men mange lider i tavshed alt for længe, fordi de ikke ved, at der findes simple løsninger, der kan hjælpe. Ved at få tjekket hørelsen og afprøve diskrete høreapparater gratis kan folk forebygge yderligere høretab og øge livskvaliteten.

Hørelsestab kan opstå pludseligt og uventet, f.eks. som manglende evne til at opfatte visse toner. De fleste danskere er ikke i stand til at affinde sig med deres svækkelse, fordi de slet ikke bemærker den.

Derefter begynder benægtelsen. Når dine kære konfronterer dig med problemet, er det let at sige: "Hvis du bare ville se på mig, når du taler, og holde op med at mumle, så kan jeg godt høre dig.”

Men det er vigtigt at få øje på disse symptomer så tidligt som muligt for at forhindre yderligere skader - heldigvis findes der gratis initiativer til høresundhed derude, som kan hjælpe . Mange mennesker ved ikke, at de kan få en gratis hørevurdering efterfulgt af en gratis høreapparattest.

Hvordan fungerer det gratis testprogram?

En professionel vurderer først din hørelse og tilpasser derefter et diskret høreapparat til dig, som du kan afprøve gratis, tilpasset din specifikke situation. På den måde får du tid til selv at se, hvordan løsningen forbedrer din hørelse og livsstil, samtidig med at det forbliver ude af syne - komfortabelt placeret inde i øregangen. Du kan derefter beslutte, om du vil bære høreløsningen i det lange løb eller ej, baseret på din oplevelse.

Hvem står bag testprogrammet?

Flere danske høreapparateksperter har indgået et samarbejde gennem et program kaldet "Høreapparat Klinik" for at nå et fælles mål - at gøre auditive sundhedstjenester mere tilgængelige for den danske befolkning ved at give folk gratis høreundersøgelser og gratis testforløb i deres lokalområder. Programmets mål er øget tilgængelighed, ikke kun med hensyn til omkostninger, men også med hensyn til bekvemmelighed - hørehæmmede personer er mere tilbøjelige til rent faktisk at søge hjælp, hvis de kan få hjælp tæt på og hurtigt og ikke behøver at køre lange afstande til hospitaler.

null

Få din hørelse kontrolleret hurtigt, hvis du viser disse symptomer:

Beder du om at skrue højt op for tv'et? Beder du ofte andre om at gentage sig selv? Har du nogle gange problemer med at forstå tale i støjende eller endda stille omgivelser? Føler du, at folk ofte mumler eller synker deres ord? Eller kan du måske ikke længere høre mikrobølgeovnens bippen? Oplever du ringen i ørerne - også kendt som "tinnitus"? Disse symptomer eller andre ubehageligheder bør ikke ignoreres! Det er vigtigt at bemærke, at et alvorligt høretab i de fleste tilfælde ikke kan vendes, og derfor er det vigtigt at fange høretabet i de tidlige stadier. Ved at søge hjælp med det samme kan du forhindre yderligere høretab og forbedre din nuværende livskvalitet ved hjælp af det gratis testprogram.

Så hvorfor er testprogrammet for høreapparater egentlig vigtige i det danske samfund?

For det første, programmer som dette er især vigtige for folk, der benægter deres høretab. Fakta og testresultater fra en gratis audiometrisk test, der beskriver personens høreproblem, kan måske være det skub, personen har brug for for at få den nødvendige behandling.

For det andet er dette testprogram praktisk for hørehæmmede, som ikke ønsker at bevæge sig for langt væk eller vente for længe på at få den hjælp, de har brug for. Undersøgelser fra det seneste år viser, at den gennemsnitlige ventetid på visse hospitaler for at få foretaget en høreprøve er 8 måneder - mens du via høreapparatsklinikkerne kan få en gratis høreprøve i nærheden af dig med det samme.

For det tredje er programmet også vigtigt, fordi mange mennesker har forkerte overbevisninger om hørepleje og høreløsninger. Testprogrammet kan være med til at aflive myter, så folk ikke udskyder hørepleje og lider i tavshed for længe.

“Undersøgelser fra det seneste år viser, at den gennemsnitlige ventetid på visse hospitaler for en høreprøve er 8 måneder - mens du via høreapparatklinikkerne får adgang til en gratis høreprøve i nærheden af dig med det samme.”

null 

De største myter om høretab og høreapparater

#1 Mange mennesker tror, at høresundhedspleje er dyrt, når de i virkeligheden ikke ved, at de kan få adgang til gratis forløb og tilskud gennem høreklinikker.

Denne myte får ofte personer med høretab til at lide i tavshed i 7 år eller længere. Det er ikke kun muligt at få adgang til et tilskud på 6.502,- kr. via din forsikring, men det er også muligt at få en gratis hørevurdering og høreapparattest, som er gratis i dit lokalområde . Mere oplysning og kommunikation omkring testprogrammet inspirerer flere og flere personer til at søge den nødvendige pleje hurtigt.

#2 Folk er bange for høreapparater, fordi de tror, at de er store og beigefarvede som ældre modeller, mens apparaterne i dag er stort set usynlige.

De fleste ved ikke, at de nyeste og bedste høreapparater i dag er slanke, smarte og usynlige, da de sidder dybt i øregangen og er behageligt placeret. Netop derfor er det vigtigt at teste høreapparater. Det hjælper folk til selv at vurdere, hvordan moderne høreløsninger kan forbedre deres hørelse, hjælpe dem til at føle sig mindre utilpasse samt øge deres livskvalitet. Det er en stor fordel som de færreste er klar over.

null

null 

#3 Høretab rammer kun ældre mennesker, ikke sandt? Nej, det er forkert. Ændrede arbejds- og miljømæssige belastninger har gjort høretab mere almindeligt blandt befolkningen.

Selv hvis du kun er 50 år, kan du lide af høretab. Høretab skyldes naturligvis ofte den naturlige aldringsproces som følge af ændringer i det indre øre, men folk i den midaldrende gruppe er også i fare i dag. Dette skyldes forringede miljøforhold som f.eks. støj ved koncerter, arbejde eller ophold i nærheden af en byggeplads, som kan skade det indre øre for tidligt. Høreapparater kan bidrage til at normalisere hørelsen, og da der ikke er nogle omkostninger forbundet med test, har folk ingen grund til at udsætte at få deres hørelse kontrolleret.

#4 Der er en generel antagelse om, at høreapparater er ubehagelige og kedelige, men moderne apparater tilpasser sig automatisk dig og din hørelse.

De bedste og nyeste høreapparater i dag giver ikke interferens - de er faktisk intelligente og skelner tale fra støj, blokerer baggrundsstøj og justerer automatisk lydbalancen afhængigt af det miljø, du befinder dig i. Der er ikke behov for løbende manuel justering.

Danskere som Martin nedenfor nyder allerede godt af gratis høretests tæt på dem i deres lokalområde

null 

Martin Vestergaards kone havde længe fortalt ham, at han havde nedsat hørelse, og nogle gange følte han sig udenfor, når han ikke kunne høre, hvad der blev sagt. Det var først, da hans børnebørn sagde: "Nej, farfar, du siger altid ja, selv om du er nødt til at sige nej", at gik det op for Martin, at det var på tide at gøre noget ved hans hørelse.

Martin valgte en testklinik i nærheden af ham i stedet for et hospital længere væk, da han vidste, at det ville være besværligt med lang ventetid. Efter at have afprøvet høreapparater har de været en fast del af hans liv, og hans råd til andre er: "Hvis du har brug for et høreapparat, kan du starte med at prøve et gratis. Det er en skam at nægte sig selv muligheden for at få høreapparater, man nægter også sig selv muligheden for at tale med andre."

Hvad sker der, når man med høretab udskyder test og ikke får gjort noget ved problemet?

50% af de stimuli, som vores hjerne modtager, kommer fra øret, og hvis hjernen ikke bliver stimuleret, kan høretab potentielt føre til alvorlige sundhedsproblemer som demens, angst, social tilbagetrækning, depression osv.

Så hvordan kan du benytte det offentlige tilgængelige testprogram?

Danskere på 50 år eller over 50 år kan få en gratis hørevurdering og afprøve høreapparater gratis på et hørecenter i nærheden af dig. Lige nu har den danske høreapparatgiganten Audionova stadig ledige testpladser. Hørevurderingen tager kun ca. 30 minutter, hvorefter du straks får dine testhøreapparater.

null